Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

TextielMuseum – primair onderwijs

Voor veel kinderen uit het basisonderwijs is een bezoek aan het TextielMuseum een eerste kennismaking met de totstandkoming van textiel. Op de bewegende en tiktakkende machines in het TextielLab zien ze hoe de meest bijzondere garens worden omgetoverd tot textiele voorwerpen en kunstwerken. Het museum is voor deze doelgroep een ware schatkamer. Ze onderzoeken, ontdekken, ervaren in het Lab en de verschillende locaties in het museum. De leerlingen gaan vooral zelf aan de slag door te experimenteren, te ontwerpen en te maken. Zo verbinden we dat wat leerlingen ontdekt hebben in het museum aan hetgeen dat ze zelf met eigen handen maken.
Speciaal voor de leerlingen van het primair onderwijs heeft het TextielMuseum een aantal afwisselende programma’s ontwikkeld. Hierin staat het maken in de TextielStudio centraal en is het ontdekken in de museumzalen en het Lab een belangrijke voedingsbodem.

Programma’s voor het primair onderwijs
• Draai mee! | Rondleiding TextielLab en workshop …

Aanbieder
TextielMuseum
Datum
In overleg
Duur
1:30 uur - Het is een wisselprogramma: de hele klas komt gezamenlijk binnen en krijgen een introductie. Daarna wordt de klas in twee groepen verdeeld. De eerste groep gaat zelf aan de slag in de TextielStudio en de tweede groep gaat op onderzoek uit in het museum. Na 45 minuten wordt er gewisseld.
Locatie
TextielMuseum
Kosten
€110,-- Kijk voor actuele kosten en programma op onze website
Bestelnummer
18929
Doelgroep
Activiteit
Discipline

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
06 53385048
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
06 28547067
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons