Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Tilburgerschap

Het schoolprogramma Tilburgerschap gaat over burgerschap, Suriname en kolonialisme met de Tilburger Peerke Donders in de hoofdrol. Het programma is een onderdeel van de doorlopende leerlijn erfgoededucatie van Stadsmuseum Tilburg. De stichtingen Comité 30 juni – 1 juli, Gedeeld Verleden, Gezamenlijke Toekomst Tilburg en Petrus Donders Tilburg en de gemeente Tilburg waren betrokken bij de ontwikkeling van het boekje. Het is bedoeld voor groep 6 van het primair basisonderwijs.

De aanleiding om het programma te ontwikkelen staat in het Wilhelminapark: het is het standbeeld van Tilburger Petrus Donders, beter bekend als Peerke. Peerke was een missionaris die in 1842 huis en haard verliet om de rest van zijn leven te wijden aan geloof en de zorg voor anderen. Hij kwam terecht in Suriname. Suriname en de Nederlandse Antillen waren koloniën van Nederland. In die koloniën werden de tot slaaf gemaakte mensen ingezet.

Met het schoolprogramma Tilburgerschap willen we feitelijke verhale…

Aanbieder
Stadsmuseum Tilburg
Datum
Het gehele schooljaar te boeken
Duur
0:30 uur Introductiesles, bestaande uit een PowerPoint presentatie, duurt 30 minuten
Locatie
Op school
Kosten
Introductieles en stickerboek kosteloos. Het 'buitenprogramma' een dansworkshop bij Factorium Podiumkunsten, naar eigen keuze en passend bij de wensen van de school, wordt in rekening gebracht.
Bestelnummer
18345
Doelgroep
Activiteit
Discipline

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
06 28547067
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons