Tilt: Iedereen kan dichten

In iedereen schuilt een dichter. Althans, dat vindt Tilt. Met taal kun je een eigen wereld bouwen waarin alles mogelijk is. Taal is een vrije ruimte, waarin kinderen leren om hun eigen gevoelens, ideeën en dromen in woorden te vatten.

Iedereen kan dichten is een kort workshopprogramma waarin kinderen worden uitgedaagd om de vrijheid in taal op te zoeken, experiment wordt aangemoedigd, en naar iedere stem wordt geluisterd. Kinderen maken kennis met verschillende vormen van poëzie, en leren in korte tijd een gedicht te schrijven. Aansluitend aan de workshop schrijven de kinderen gedichten voor andere mensen op een openbare plek. Dat kan zijn op school zelf (denk aan een open dag of feestdag), in een boekwinkel (bijvoorbeeld in de Kinderboekenweek) of op de markt. Iedereen kan dichten kan ingezet worden als workshopprogramma van 1 dagdeel, of als korte lessenreeks. De workshop wordt gegeven door o.a. voormalig stadsdichter Frank van Pamelen.

Iedereen kan dichten vond voor het eerst plaats tijdens Tilt Festival 2018, in samenwerking met basisscholen De Regenboog en Aboe el-Chayr. Kijk voor een verslag van deze pilot op www.tilt.nu

Aanbieder
Tilt
Datum
In overleg
Duur
4 uur (1 dagdeel) / lessenreeks in overleg
Locatie
Op school, aansluitend op een openbare locatie
Kosten
€300,-- / informeer naar tarief lessenreeks
Bestelnummer
14845
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug