Uitvindingen; speelgoed van kosteloos materiaal

Tegenwoordig is alles te koop. Een ruime keuze aan het meest uiteenlopende speelgoed ligt in de winkels. Maar dat is niet zo voor alle kinderen op de wereld. Er zijn heel veel kinderen die hun eigen speelgoed maken, omdat er anders gewoonweg niets is. Alleen al aan het zoeken naar materialen, het bedenken en uitproberen ontlenen zij plezier.
Door middel van een inspirerende PowerPoint kijken we naar de geschiedenis van speelgoed. Ook kijken we naar wat ideeën hoe je zelf speelgoed kunt maken van de meest eenvoudige materialen. Hoe doen Afrikaanse kinderen dat?
Dan worden we zelf de bedenker, de kunstenaar, de uitvinder. Het belangrijkste voor een kunstenaar is fantasie en inspiratie. Van allerlei van tevoren verzamelde materialen gaan we ons eigen speelgoed maken. Dat kan zijn een menselijk figuur (pop, robot), een (fantasie)dier of een voertuig (trein, auto, ruimteschip). Elke leerling maakt zijn eigen speelgoed. We laten ons idee ‘ontstaan’ door het materiaal dat er aanwezig is, dat vergt dus een andere manier van denken. Het maken van verbindingen speelt ook een belangrijke rol in deze workshop. Door het van te voren verzamelen van het afvalmateriaal worden leerlingen (en volwassenen) zich er nog eens extra van bewust wat we eigenlijk allemaal weggooien. Deze workshop is geschikt voor groep 5 t/m 8.

Aanbieder
BIKCollectief
Datum
In overleg
Duur
3 uur
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- per uur, exclusief reis- en materiaalkosten
Bestelnummer
8623
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug