Vriendschap ‘Kom erbij’

Kinderboekenweek – Mieke Aalderink

Drie verschillende voorstellingen van elk ca. 30 minuten, voor onder-, midden- en bovenbouw, gemakkelijk te combineren voor een vertelochtend of middag voor de hele school.

Vriendschap ‘Kom erbij’

Wie ‘Een rugzak vol vriendjes’ heeft, is nooit meer alleen. In een grote rugzak zijn de wonderlijkste verhalen verborgen. Korte verhalen, over hoe lastig het soms is om een vriendje te vinden, hoe je ook je best doet. Over dat je heel goed vrienden kunt worden ook al loopt het in het begin een beetje stroef. Verhalen over vrienden die elkaar helpen, ook al zijn ze dat eerst niet helemaal van plan. Van 4 – 8 jaar.

‘De Wilde Jongen’, dat is niet zijn echte naam, maar zo noemt iedereen hem. Gewoon, omdat hij zo wild is. De kinderen uit het dorp spelen liever zonder hem. Hij kan toch niks. Maar dan is er de Beer. Die eet wat de dorpelingen willen eten, zodat het hele dorp honger moet lijden. Niemand weet een oplossing. Niemand durft. Bodo wel. Ze worden zelfs vrienden ‘De wilde jongen en de Beer’. Van 7 – 10 jaar.

Ze is de dochter van een roverhoofdman en groeit op tussen twaalf ruwe bonken in een burcht bovenop een rots. Tot ze vriendschap sluit met die jongen uit die andere roversbende. Een vriendschap die veel dieper gaat dan ze ooit kan denken en die leidt tot een ongelooflijke dappere daad. Gewoon, omdat ze vrienden zijn. Van 9 – 12 jaar.

Aanbieder
Mieke Aalderink – Verhalenverteller
Datum
In overleg
Duur
0:30 uur minuten per verhaal
Locatie
Op school
Kosten
€375,-- ex. reiskosten ex. 6% btw voor 3 voorstellingen van 30 minuten
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug