Water! voor kleuters

Water! Waar kom je dat allemaal tegen op deze aarde? Wat kennen en weten wij van water? Tijdens een inspirerende PowerPoint worden deze vragen besproken. We kijken naar verschillende wateren op de wereld. Daarna starten de leerlingen met het eerste deel van de opdracht met wasco. De PowerPoint wordt weer vervolgd, maar dan komt de nadruk te liggen op de zee, waar we het meeste van hebben op de aarde. We bestuderen vissen en zeedieren. Allemaal verschillende vissen; klein, groot, smal, dik, met de meest uiteenlopende vinnen, staarten, vormen, kleuren, we bestuderen het allemaal. Ook komen er getekende fantasievissen voorbij. Wat zwemt er verder nog meer in de zee? We gaan met z’n allen op ontdekkingstocht…
De eerste helft van de workshop (1:30 uur) is in afwisselende stapjes opgebouwd, hier wordt klassikaal gewerkt. In de tweede helft van de workshop gaan we in groepjes werken en deze tweede helft zal in het teken komen te staan van nieuwe technieken ontdekken, experimenteren en verf.
Aan het einde van de workshop ligt er één mooi, spannend en groot klassikaal kunstwerk. Wouw, zo’n mooi kunstwerk moet wel even besproken worden! (De kerndoelen 56, 54 en 55 komen in deze workshop aan bod.)

Aanbieder
BIKCollectief
Datum
In overleg
Duur
3 uur
Locatie
Op school
Kosten
€60,-- per uur, exclusief materiaal- en reiskosten
Bestelnummer
9275
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug