WegWerpWereld

WegWerpWereld Dansvoorstelling met debat

(Zwerf-)afval is wereldwijd een groot maatschappelijk probleem. Rondslingerende rommel verslechtert onze directe leefomgeving, vergroot ons gevoel van onveiligheid, is doodsoorzaak van vogels én brengt verkeersveiligheid in gevaar. In WegWerpWereld wordt dans ingezet, zodat een groot publiek de actualiteit van het afvalprobleem kan ervaren. Omdat middelbare scholen worden geconfronteerd met veel zwerfafval lijkt dit thema bij uitstek geschikt om specifiek onder de aandacht te brengen. WegWerpWereld is een kunst- of educatieproject dat bestaat uit een danstheatervoorstelling en een debatworkshop.

De voorstelling WegWerpWereld is een prikkelende, intieme en laagdrempelige confrontatie met ons wegwerpgedrag. Het publiek krijgt een overall, helm en veiligheidsvest aan alvorens ze als vuilnisman een lege container betreden waarin twee dansers dicht op je huid dansen. Door de glazen wand zie je een andere ruimte gevuld met afval. Een afvalmedewerker stapelt daar afval op om die vervolgens in de ‘dansruimte’ te dumpen. Steekwagen na steekwagen gedurende het hele duet. Het beeld verandert; afval wordt ‘danspartner’ en dansers en publiek worden meer en meer beperkt in hun bewegingsvrijheid. In de climax vluchten de dansers naar de lege ruimte, waar de cyclus opnieuw begint…

In het lesuur wordt de klas in tweeën gesplitst en ziet de ene helft de voorstelling, de andere helft krijgt een korte debatworkshop. Na 25 minuten wisselen de groepen.
In de workshop wordt middels een korte kennis-battle het thema geïntroduceerd. Dan volgt een korte uitleg en introductie. Een actief debat, waarin de dilemma’s van het ‘willen hebben’ versus het delen, ‘blits’ versus hergebruik, en eigen verantwoordelijkheid voor de wereld versus je individuele belang, op de kaart worden gezet.

Aanbieder
Vloeistof
Datum
In overleg
Duur
0:50 uur 25 minuten voorstelling, 25 minuten debat workshop
Locatie
Op school
Kosten
€1335,-- voor 1 dag, per dag 4 klassen, korting mogelijk, prijs is excl. reiskosten a 0,17 ct/km buiten Tilburg en excl. een vlondervloer die bij een tentverhuurder gehuurd kan worden
Bestelnummer
9891
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug