Wie is er bang voor Rood, Geel en Blauw?

Een trainingsreeks voor nieuwe media in (kunst)educatie.

Nieuwe media: ‘creatief en verdiepend? Dat zal wel!’ denk je misschien. Zo waren ook de eerste reacties van het publiek op de schilderijenreeks ‘Wie is er bang voor rood, geel en blauw’ van Barnett Newman.

Het kunstwerk werd in 1986 zelfs vernield in het Stedelijk Museum in Amsterdam met een stanleymes. Er was toen veel commotie rondom het werk; het was anders en nieuw… Diezelfde reactie zien we ook vaak als het gaat om de steeds snellere ontwikkeling in nieuwe media en hoe hiermee om te gaan in onderwijs. Misschien omdat het bij docenten VO ‘koudwatervrees’ oproept om nieuwe media als tool en verdieping in te zetten tijdens de lessen. Want wat kan er, en hoe werk je op een zinvolle wijze met media in de klas? Wat werkt en hoe betrek je je leerlingen optimaal? Wat is jouw rol als begeleider? Moet je een expert zijn? Hoe past het in het schoolplan? En welk aandeel heeft kunst in dit alles? Om je twijfels weg te werken zetten wij, samen met jullie, met veel plezier het mes in nieuwe media binnen kunsteducatie! Volg als docententeam een training, ga aan de slag met opdrachten en ervaar hoe media je lespraktijk kan verrijken.

Praktisch

WAT: Drie trainingssessies met daartussen perioden van enkele weken waarin praktijkcases worden aangeboden, uitgetest en uitgediept in de eigen lespraktijk.

SPREIDING : Spreiding van de bijeenkomsten is voorzien over een periode van maximum acht weken (tussen vakanties) en te plannen in overleg.

WANNEER : Vanaf het najaar 2018.

VOOR WIE : Voor acht tot zestien docenten van één school.

VOORAF : De docenten schrijven zich in voor de training. Een intake-gesprek/vragenlijst peilt naar de leerbehoeften van de deelnemers én de school, zodat de training op maat van de deelnemende school ontworpen kan worden.

MEER INFO: ineke.frijters@tilburg.nl Deze trainingsreeks is ontworpen en wordt gegeven door de Master Kunsteducatie van Fontys

hogeschool voor de kunsten Tilburg, in opdracht van CiST.

KOSTEN:  € 975,- per deelnemer.

Aanbieder
Bureau CiST
Datum
In overleg
Duur
0 uur
Locatie
Op school
Kosten
€975,-- per deelnemer
Bestelnummer
14939
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug