Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Wij Herdenken en Vieren

Het schoolprogramma ‘Wij Herdenken en Vieren’ gaat over de Tweede Wereldoorlog en Bevrijding in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. De generatie die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt wordt steeds kleiner. Hoe bespreek je zo’n zwaar onderwerp in de klas?

Op verzoek van gemeente Tilburg, het Plaatselijk Comité Nationale Herdenking 4 mei Tilburg en het Oranje Comité Tilburg ontwikkelde Stadsmuseum Tilburg het educatieve schoolprogramma. Sinds 2018 sluiten basisscholen uit gemeente Tilburg aan bij dit educatieve schoolprogramma. Doet een klas mee, dan ontvangen de leerlingen van groep 7 of groep 8 een stickerboek met lokale oorlogs- en verzetshistorie, persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog en interessante verwerkingsopdrachten. De inhoud wordt aangevuld met historische feiten, archiefmateriaal én berichten op social media. Ook verzorgt Stadsmuseum Tilburg kosteloos een gastles van 30 minuten in de klas en wordt samengewerkt met partners als Stads…

Aanbieder
Stadsmuseum Tilburg
Datum
Het gehele schooljaar te boeken
Duur
0:30 uur Introductieles in de klas, bestaande uit powerpoint presentatie, duurt 30 minuten
Locatie
Op school
Kosten
Introductieles en stickerboek kosteloos. Het 'buitenprogramma' met bijvoorbeeld een wandeling van de Stadsgidserij of een dansworkshop bij Factorium Podiumkunsten, naar eigen keuze en passend bij de wensen van de school, wordt in rekening gebracht.
Bestelnummer
14045
Doelgroep
Activiteit
Discipline

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
06 28547067
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons