Workshop stiftgedichten maken

Tijdens deze creatieve taalworkshop licht de leesconsulent het principe van Stiftgedichten* toe en legt de werkwijze uit a.d.h.v. voorbeelden en een korte instructiefilm. Vervolgens worden de leerlingen begeleid in het creatieve proces om tot een eigen stiftgedicht te komen met de beschikbare leesboeken.
Ter afsluiting wordt er, indien daarvoor nog tijd is, gewerkt aan een passende presentatie van de gemaakte gedichten per groep (bijv. mondeling door de leerlingen het gedicht te laten voorlezen in een filmpje, foto’s van de werkstukken, posters met daarop de gemaakte gedichten per groep). Deze workshop past bijvoorbeeld prima op een Taalkrachtdag.

*Stiftgedichten zijn redelijk nieuw en makkelijk zelf te maken. Je neemt een krant of pagina uit een boek en een zwarte viltstift en schrapt woorden uit een tekst tot er een nieuw, onverwacht gedicht tevoorschijn komt. Het lijkt een speelse les en dat is het ook, maar je moet niet onderschatten hoe intensief de leerlingen tijdens deze activiteit met talige verbanden bezig zijn om op het einde van de workshop een leesbaar gedicht af te leveren.

Aanbieder
Bibliotheek Midden-Brabant
Datum
In overleg
Duur
1 uur
Locatie
Op school of in een bibliotheekvestiging
Kosten
Op basis van offerte
Bestelnummer
10333
Valt onder
Cultuureducatie
Doelgroep
Activiteit
Discipline
« Terug