menu

Atelier Inge Koenen

Ervaren- nadenken- onderzoeken- ontwerpen- maken- presenteren

Optimaal ontwikkelen van creativiteit ontstaat in creatief doen én denken. In lessen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen, begeleid ik ze individueel en op hun eigen niveau.

Als kinderen kunnen verbeelden wat ze zien en meemaken, geven ze betekenis aan de wereld waarin ze leven. Het proces en de authenticiteit van het kind zijn dan belangrijker dan alleen een mooi resultaat.

Door hierin ruimte te geven aan nieuwe ervaringen, experiment en verwondering kunnen kinderen boven zich zelf uitstijgen. Magisch!

Kunsteducatie als ondersteuning van reguliere lessen.

Kunsteducatie en filosofie kunnen op ieder thema worden ingezet, in eenmalige workshops tot lessenseries op maat.

Bij voorkeur sluit ik met passende workshops aan op de reguliere lessen of een actueel thema in de school of klas. Een beeldende les kan hierbij extra verdieping geven.

Een voorbeeld: andere tijden
Door het ervaren en beleven van andere tijden kan geschiedenis tot leven komen. Hoe is het om in een bepaalde tijd te leven? Welke smaken proefden ze in die tijd en welke kleding droegen ze?

Via beeldende middelen beleven kinderen een bepaalde tijd en kunnen ze zich inleven in het dagelijks leven. En tegelijkertijd gaan ze aan het werk met materialen en technieken en kunnen ze hierop hun eigen belevingswereld projecteren en hun eigen creativiteit aanspreken.

Zo wordt ‘vroeger’ geen ver-van-je-bed-show, maar kruipen ze even in de huid van een Romein of wanen ze zich in de Middeleeuwen.

Ieder thema is geschikt

Hier zijn al een aantal voorbeelden te vinden, om al een idee te geven.
Daarnaast kan ieder ander thema (vb. natuur, planeten, communicatie) als aanleiding dienen voor een spannende beeldende les die beleving van dat thema versterkt.

Neem voor speciale wensen vooral contact met me op. Ik denk graag mee!

Adres
Noord Besterdstraat 37, 5014 JE, Tilburg
Telefoon
E-mailinfo@ingekoenen.nl
Activiteit(en)
Workshop Project
Doelgroep
Primair Onderwijs: bovenbouw Primair Onderwijs: middenbouw
Ga naar de aanbieder

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl