menu

Atelier Inge Koenen

Ervaren- nadenken- onderzoeken- ontwerpen- maken- presenteren

Optimaal ontwikkelen van creativiteit ontstaat in creatief doen én denken. In lessen die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen, begeleid ik ze individueel en op hun eigen niveau.

Als kinderen kunnen verbeelden wat ze zien en meemaken, geven ze betekenis aan de wereld waarin ze leven. Het proces en de authenticiteit van het kind zijn dan belangrijker dan alleen een mooi resultaat.

Door hierin ruimte te geven aan nieuwe ervaringen, experiment en verwondering kunnen kinderen boven zich zelf uitstijgen. Magisch!

 

Kunsteducatie als ondersteuning van reguliere lessen.

Kunsteducatie en filosofie kunnen op ieder thema worden ingezet, in eenmalige workshops tot lessenseries op maat.

Bijvoorbeeld door het ervaren en beleven van andere tijden en zo de geschiedenis levend maken. Hoe is het om in een bepaalde tijd te leven? Hoe zag het straatbeeld eruit? Welke smaken proefden ze in die tijd en welke kleding droegen ze?

Door te werken met een paar aspecten van een periode kunnen leerlingen zich letterlijk een beetje inleven in het dagelijks leven.

Via beeldende middelen beleven kinderen een bepaalde tijd en tegelijkertijd gaan ze aan het werk met materialen en technieken en kunnen ze hierop hun eigen belevingswereld projecteren en hun eigen creativiteit aanspreken.

Zo wordt ‘vroeger’ geen ver-van-je-bed-show, maar kruipen ze even in de huid van een Romein of wanen ze zich in de Middeleeuwen.

Hierin kan ik aansluiten bij de actuele reguliere lessen, zoals de prehistorie, de tijd de Romeinen of van de ontdekkingsreizen.

Telefoon
E-mailinfo@ingekoenen.nl
Ga naar de aanbieder

© 2022 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg / Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg / info@cist.nl