menu

BIK Collectief

Wat doet het BIK Collectief?:

  • Workshops en kunstprojecten in alle beeldende disciplines (ruimtelijk, animatie, fotografie, textiel, tekenen, schilderen, druktechnieken, grafische vormgeving, techniek, nieuwe media, enz.).

  • Ontwikkelen van educatief en vakoverschrijdend lesmateriaal, doorgaande leerlijnen per beeldende discipline en meer.

  • Trainingen, scholing, coaching aan docententeams.

  • Kunstwerken op en in schoolgebouwen binnen en buiten Noord-Brabant.

Wij zien cultuureducatie als een leuke en speelse manier om vaardigheden zoals buiten de kaders denken, inventiviteit, creativiteit, flexibiliteit, reflectief-, receptief-, onderzoekend- en creërend vermogen, sociale vaardigheden, probleemoplossend denken nog verder en dieper te ontwikkelen.

Daarnaast willen we kinderen inspireren, zich laten verwonderen en helpen hun eigen verbeelding te ontdekken en te ontwikkelen. Met creativiteit en fantasie is alles mogelijk! Logica brengt je van A naar B, fantasie brengt je overal!! (Albert Einstein)

Sinds 2012 zijn we intensief betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van CMK (Cultuureducatie met Kwaliteit) in Tilburg en omstreken.

Wij zijn zeer enthousiast over deze ontwikkelingen binnen cultuureducatie. Het biedt de mogelijkheid om op structurele basis èn gekoppeld aan de lesstof, het creatieve denken en handelen van leerlingen en docenten te bevorderen.

Maatschappelijke betrokkenheid is daarbij voor ons een belangrijk aspect.

Creativiteitsontwikkeling is niet alleen belangrijk binnen de beeldende vakken, maar ook om leerlingen skills aan te bieden die volgens het curriculum van de toekomst van hen verwacht worden, de 21st Century Skills.

Beste leerkrachten,
We hebben inmiddels vele CMK workshops en trainingen voor schoolteams ontwikkeld en zouden onze expertise en ervaring op beeldend gebied graag beschikbaar stellen voor diegene die hun blik altijd blijven verruimen, die willen blijven groeien, ontdekken en verwonderen! Zowel voor zichzelf als de leerlingen!

Informeer naar de verschillende mogelijkheden of vraag onze digitale brochure P.O. aan (sanne_geboers@hotmail.com), boordevol leuke, spannende en boeiende workshops voor alle groepen binnen alle beeldende disciplines.

We staan voor jullie klaar en hebben er zin in!

Adres
Jacob van Oudenhovenstraat 57, 5014 KS, Tilburg
Telefoon
E-mailinfo@bikcollectief.nl
Activiteit(en)
Project Workshop
Doelgroep
Primair Onderwijs: bovenbouw Primair Onderwijs: middenbouw Primair Onderwijs: onderbouw Voortgezet Onderwijs: bovenbouw Voortgezet Onderwijs: onderbouw Scholing docenten PO Scholing docenten VO
Ga naar de aanbieder

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl