menu

Het Meemaaktheater

Het Meemaaktheater is gespecialiseerd in interactief en educatief theater op scholen.

Eigenlijk zijn de activiteiten een combinatie van verschillende soorten aanbod: een theatrale les, een voorstelling en een workshop in één. Beeldende, theatrale middelen worden gebruikt om op speelse wijze de aandacht van de kinderen te helpen richten. En humor zorgt voor een grotere openheid bij het behandelen van uiteenlopende onderwerpen en thema’s.

De unieke interactieve speelstijl van Het Meemaaktheater draagt er dan ook aan bij dat alle zintuigen ‘aan’ staan en de kinderen op verschillende manieren worden aangesproken; Ze leren anticiperen op het verhaal en verbanden zien. Het naar elkaar kijken, naar elkaar luisteren en uitbeelden draagt bij aan de sociale ontwikkeling. Zelf onderdeel zijn van een gezamenlijk verhaal stimuleert de creativiteit en verlaagt de drempel om zelf voor een publiek te staan. Moeilijke begrippen worden op eenvoudige manier begrepen.
Op deze manier komen relevante kerndoelen terug in de activiteiten. Het Meemaaktheater onderzoekt dan ook steeds hoe de gezamenlijke creatie in optimale vorm bijdraagt aan een flow-ervaring want dat bevordert het ervarend leren.

Ikzelf, Jannos, heb in 2008 heb Het Meemaaktheater opgericht. De meeste voorstellingen speel ik dan ook zelf. Meestal solo, soms met een andere acteur. Ik werk regelmatig met andere professionals samen aan regie, vormgeving, educatie of acteren. In deze voorstellingen is vaak sprake van een queeste. De hoofdpersoon gaat dan op reis, door een boek of in onbekend gebied. Onderweg leert hij (of zij) andere personages kennen en maakt kennis met nieuwe gebruiken.

In het werken met mensen fascineer ik me voor de manier waarop wij als mens gevormd worden door onze ervaringen. Voor mij is theater het ultieme medium om elkaar te bereiken door samen te delen in een unieke ervaring; om van elkaar te leren tijdens een avontuur in de verbeelde wereld.

Adres
Eksterstraat 35, 4815 AL, Breda
Telefoon
E-mailinfo@meemaaktheater.nl
Ga naar de aanbieder

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl