menu
Edith Van Beurden Cre Edith Creatief Met Taal En Materiaal

Edith van Beurden, Cre-Edith, creatief met taal en materiaal

Cre-Edith, de naam zegt het al, ik hou van creëren. Creatief bezig zijn met taal en lezen is mijn passie. Het leuke van creatief schrijven is dat je nu gewoon eens een keer zonder de regels van je juf of meester mag schrijven.

Leesplezier en creatief schrijven versterken elkaar. Ook, of misschien wel juist, kinderen die lezen lastig vinden, kunnen hun ei kwijt in schrijven.

Behalve creatief met taal, houd ik ook van creëren met materiaal. De combinatie met een creatief atelier is ook op scholen goed te maken. Opdrachten kunnen gecombineerd worden en worden dan beiden door mij verzorgd.

Pas op! Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk!

Hoe werk je in het onderwijs?

Ik heb jarenlang in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht, dus voor een groep staan vind ik heerlijk. De workshops die ik doe zijn ook zeer geschikt voor het basisonderwijs of waar mogelijk naar behoefte aan te passen.

Wat wil je bereiken?

Mijn doel is om kinderen en leerkrachten te laten ervaren wat leesplezier betekent en wat creatief schrijven eigenlijk is. Dat het anders is dan stellen uit de taalmethode, bijvoorbeeld. Juist de combinatie van de verschillende boeken- en leestips en het bedenken en schrijven van verhalen geeft de kinderen een boost. Zowel in woordenschat, creativiteit als in zelfvertrouwen.

Met welke vragen zijn jullie bezig binnen jullie werk?

Juist in deze tijd, waarin kinderen (mogelijk) een taalachterstand hebben, is leesplezier en creatief schrijven een prettige manier om met taal bezig te zijn.

Het stukje zelf maken en ontdekken wat je kunt, is daarbij erg belangrijk. Ik betrek en inspireer ook graag de leerkrachten in mijn lessen. Op deze manier ervaren zij ook waarom het iets met je doet en hoe fijn het voelt om een prachtig verhaal te schrijven of een heel fijn boek te ontdekken.

Op welke manieren kun jij aansluiten bij de projecten van het Voortgezet of Primair Onderwijs?

In overleg is veel mogelijk. Samen kunnen we kijken wat de behoeften zijn en hoe ik daarop kan aansluiten.

Leerkracht: De lessen van Edith zijn inspirerend, doeltreffend en uitdagend. En bovendien voor mij werkdrukverlagend. De leerlingen waren erg enthousiast.

Leerling: Normaal gesproken vind ik schrijven niet leuk, maar nu wel!

Telefoon
E-mailedith@cre-edith.nl
Activiteit(en)
Workshop
Doelgroep
Scholing docenten PO Scholing docenten VO Primair Onderwijs: bovenbouw Primair Onderwijs: middenbouw Primair Onderwijs: onderbouw Voortgezet Onderwijs: bovenbouw Voortgezet Onderwijs: onderbouw
Ga naar de aanbieder

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl