menu

Factorium Podiumkunsten

Factorium bestaat ruim 150 jaar! In die jaren heeft Factorium zich ontwikkeld tot een huis van makers voor muziek, theater en dans waar jaarlijks velen deelnemen aan lessen, workshops en projecten. Daarnaast weten inmiddels steeds meer bezoekers de weg naar het Factorium Theater te vinden.

Factorium biedt alle inwoners van de gemeenten Tilburg en Goirle de mogelijkheid zijn of haar culturele loopbaan vorm te geven en de waarde daarvan te ontdekken, óók op jonge leeftijd. Factorium Onderwijs draagt hier in ruime mate aan bij door een intensieve samenwerking met het onderwijsveld. Samen met het onderwijs ontwikkelen wij een aanbod op maat. Zo bieden wij een stevige en inspirerende basis voor de creatieve en kunstzinnige ontwikkeling van de leerlingen. Daarnaast coachen en trainen wij leerkrachten om hen de nodige basisvaardigheden bij te brengen voor het verzorgen van onderwijsactiviteiten op de terreinen dans, drama en muziek.

Een greep uit ons aanbod vindt u op https://www.factorium.nl/onderwijs. Heeft u een specifieke wens? Neem dan via de mail (onderwijs@factorium.nl) of telefonisch (013-535 40 55) contact op met onze consulenten.

Factorium, afdeling Onderwijs

Cultuur in de klas? We regelen het voor u! Wij staan garant voor kwaliteit, deskundigheid en continuïteit.

Uitgaande van de vragen vanuit het onderwijs bieden wij een passend aanbod, van een eenmalige kennismakingsactiviteit tot het langdurig inzetten van een vakleerkracht en alles daartussenin. Zo optimaliseren wij samen het cultuuronderwijs, werken we aan de talentontwikkeling van de leerlingen èn ontzorgen wij u als school!

Factorium Onderwijs levert al jaren een bijdrage aan het speciale project Tilburg’s got Talent en VMBO on Stage. Onze vakdocenten begeleiden de leerlingen bij  het creëren van hun acts en bij het instuderen ervan, in de aanloop naar de grote finale in Poppodium 013.

Ook voor de andere speciale projecten, zoals Junior Stadsdichter en Young Classical Talent, kunnen de kunstvakdocenten van Factorium een oefentraject uitzetten zodat de leerlingen hun talenten verder kunnen ontwikkelen. De vakdocenten begeleiden en coachen hen tijdens de repetities en bereiden hen voor op hun podiumoptreden.

En mochten zij zich buiten schooltijd verder willen bekwamen, dan kunnen onze docenten hen adviseren over de bestaande vervolgmogelijkheden, bij Factorium of bij een van onze samenwerkingspartners.

Telefoon
E-mailonderwijs@factorium.nl
Ga naar de aanbieder

Programma's

© 2022 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg / Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg / info@cist.nl