menu

Het Ontdekstation013

Techniek in de praktijk

Ontdekstation013 is een prachtige, ruime hal in de Spoorzone, waar jouw leerlingen kennis kunnen maken met wetenschap en techniek. Dat sluit perfect aan bij de verplichting om wetenschap en techniek op te nemen in het lesprogramma. We helpen scholen graag op weg bij de invulling van dit vak in de praktijk. Dus maak gebruik van onze expertise en fysieke mogelijkheden.

Onderzoekend en ontwerpend leren

In onze vaste lesprogramma’s maken wij gebruik van de principes van onderzoekend en ontwerpend leren en het benutten van 21st century skills. Ook komend schooljaar kom je weer nieuwe of verbeterde lesprogramma’s bij ons tegen. Denk bijvoorbeeld aan de educatieve watertuin.
Wil je een programma dat aansluit bij je eigen lesprogramma of thema? We gaan graag met je in gesprek en denken met je mee.

Zelf doen en verwonderen
We verzorgen leerzame workshops die verrassen en verwonderen. Wat gebeurt er als je verschillende vloeistoffen gaat mengen? Hoe maak je zelf een meubelstuk? Hoe kun je filmen op locatie, terwijl je daar in het echt niet bent? Hoe groot is de kracht van luchtdruk? Wat vind je in oude apparaten en kun je daar zelf iets van maken? En tal van andere vragen. Ook een bijzondere combinatie: workshops samen met Vincents Tekenlokaal. We zitten in hetzelfde gebouw en samen kunnen we programma’s maken passend bij jouw lesdoelen op basis van een offerte.

Praktische info

Je vindt Ontdekstation013 in de Spoorzone in Tilburg. Een lesprogramma duurt meestal 2,5 uur, waarin leerlingen twee workshops volgen. Afwijkende lestijden, zoals workshops van 1,5 uur zijn ook mogelijk. Je vindt ons op loopafstand van het station, dus je kunt ook komen met bus of trein.

Telefoon
E-mailinfo@ontdekstation013.nl
Ga naar de aanbieder

© 2022 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg / Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg / info@cist.nl