menu

Ilse Vermeulen Kostuums

Vanuit mijn jarenlange ervaring als kostuumontwerpster, textielvormgeefster en vakdocent kan ik anderen met enthousiasme inspireren en prikkelen om kunstzinnige en creatieve kwaliteiten te ontwikkelen. In het onderwijs leg ik me toe op het aanwakkeren van het creatieve vuur dat in ieder van ons aanwezig is. Met passie voor mijn vak wil ik jongeren en leerlingen bereiken en laten ervaren wat het betekent om iets moois te creëren. Het plezier van het maken, uitproberen, leren door te doen. Dit alles binnen de rijke wereld van textiel, Tilburg is niet voor niets een textielstad!

 

Voor het PO heb ik workshops ontwikkeld waarin een verbinding gelegd wordt tussen vakmanschap en inhoud. Aan de hand van prikkelende opdrachten en al spelend met materiaal, vorm en kleur leren de leerlingen basale vaardigheden die tot verrassende resultaten leiden. Ontdek bijvoorbeeld de oeroude techniek van het vilten en schilder een bijzondere onderwaterwereld in wol. Of kruip in de huid van een dessinontwerper door een tas in tropische sfeer te bedrukken.

Aanbod workshops PO: Zeep in een jasje, Onderwaterwereld in wol, Wol aan de wand, Tropische tas.

Graag denk ik met u mee voor workshops op maat passend bij een thema, voor een schooldag of project.

 

Over Ilse Vermeulen

Mensen inspireren, dat is wat Ilse Vermeulen graag doet. Al jarenlang ontwikkelt en verzorgt ze cursussen en workshops voor kinderen, jongeren en volwassenen. Als museumdocent bij het TextielMuseum in Tilburg bedenkt en geeft ze o.a. workshops gebaseerd op de actuele tentoonstellingen, ze geeft als vakdocent les in culturele centra zoals het Pieck in Drunen en de Nieuwe Veste in Breda en in haar eigen atelier.

De liefde voor textiel is haar met de paplepel ingegoten. Haar moeder was coupeuse en op jonge leeftijd zat ze al zelf achter de naaimachine. Op de middelbare school koos ze textiel als eindexamenvak, tijdens haar studie aan de Pedagogische Academie gaf ze haar eerste lessen in dit vak. Aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg heeft ze vervolgens Textiel gestudeerd en is in 1991 afgestudeerd aan de afdeling Theatervormgeving.

Ze kreeg meteen de kans om na haar afstuderen aan het werk te gaan als kostuumontwerpster voor diverse professionele (jeugd-)theatergezelschappen in binnen en buitenland.

Als professioneel ontwerper en maker verstaat ze de kunst van het creatieve proces om tot iets te komen. Inhoud, creativiteit en technische vaardigheden gaan in haar werk hand in hand. Omringd te zijn door kunst en cultuur maakt voor haar het leven rijk en maar al te graag wil ze het belang uitdragen dat ook het leven van kinderen en jongeren met de schoonheid van kunst en cultuur verrijkt wordt.

Met enthousiasme neemt ze hen mee in de veelzijdige wereld van textiel.

Op haar site, FB en Instagram is meer informatie over haar te vinden.

E-maililsevermeulenkostuums@gmail.com
Ga naar de aanbieder

© 2022 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl