Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

Start periode Cultuureducatie met Kwaliteit 3

Start periode Cultuureducatie met Kwaliteit 3
Na twee succesvolle eerdere periodes, begonnen we afgelopen september aan Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) 3. Nieuw deze periode is dat we in Noord-Brabant de regeling uitvoeren samen met vijf stedelijke culturele collega’s en de provinciale steunorganisaties Erfgoed Brabant en Kunstloc Brabant. Deze samenwerking stelt ons in staat de kwaliteit van cultuureducatie in gezamenlijkheid verder te verbeteren en de positie ervan binnen het onderwijs te versterken.

We starten deze nieuwe periode in Tilburg met 40 basisscholen en 15 voortgezet onderwijs scholen. Van dit aantal hebben maar liefst 30 basisscholen ook een traject in de school aangevraagd, waarmee zij expliciet een ontwikkeling in hun school willen stimuleren. Deze aanvragen zijn zeer divers: van het stimuleren van de verbinding van cultuureducatie met vakgebieden tot het creëren van een doorgaande lijn in een of meerdere disciplines tot het centraal stellen van de culturele ontwikkeling van de leerling door middel van culturele competenties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In al deze aanvragen dagen wij de scholen uit een duurzame relatie met een of meerdere aanbieders aan te gaan, om samen met hen deze ontwikkeling vorm te geven. Niet alleen bestaande, maar ook nieuwe aanbieders worden door scholen betrokken. Nieuw deze periode daarbij is dat de school en aanbieder(s) rechtstreeks relaties met elkaar aangaan. Als CiST helpen we daarbij door het voorstellen van partners en het (eventueel) samen voeren van een intakegesprek tussen school en aanbieder(s). Een school neemt dus zelf contact opnemen met aanbieder(s) om de plannen vorm te geven.

Heb je geen CMK aanvraag als school gedaan, maar wil je wel werken aan de verbetering van je cultuureducatie? Er liggen (meer) mogelijkheden en kansen om hier ondersteuning voor te krijgen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. En wil je als school of aanbieder verder bijgepraat worden over CMK? Kom dan vooral langs tijdens onze open inloopochtenden.

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van ontwikkelingen binnen CMK3? We blijven dit volgen en delen in onze nieuwsbrief. Ontvang je deze nog niet? Meld je dan hier aan!

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Carré 32-38
5017 JE Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons