Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg

S N E N S


Ben jij leerkracht van groep 5-6? En ben je op zoek naar creatieve opdrachten voor jouw leerlingen waarin het proces centraal staat? Met aandacht voor onderzoeken, creëren en reflecteren? Dan is ‘Het rad van Roos Patat’ echt iets voor jou!

‘Het rad van Roos Patat’ is een serie video’s waarin leerlingen uitgedaagd worden om zelf in een creatief proces te stappen. Roos Patat (‘Ja sorry hoor, die naam heb ik ook maar van mijn ouders gehad…’) zit, zoals iedereen, thuis. En ze verveelt zich stierlijk. In de kelder vindt ze een rad. Je weet wel, zo eentje waar je aan kunt draaien en dat ie dan ineens ergens stopt.

Het rad van Roos Patat bepaalt met welk woord iemand aan de slag gaat. Op haar vraag: “Kan iemand daar iets mee?” geeft telkens een andere kunstvakdocent antwoord: “Ja hoor, daar kan ik wel iets mee!” De kunstvakdocent laat zien hoe zijn/haar creatieve proces eruit ziet. Hierin komt altijd het onderzoek, het creëren en de reflectie aan bod. Hij/zij sluit af met “Dit was wat ik ervan heb gemaakt. Wat maak jij?”

SNENS heeft in opdracht van CiST voor groep 5-6 een introductiefilmpje gemaakt, waarin Roos Patat zichzelf voorstelt, en 3 woordfilmpjes waarin een beeldende, theater- en dansdocent aan de slag gaan met een woord van het rad. Bij ieder filmpje is een handreiking voor de leerkracht beschikbaar. Ga voor alle linkjes en downloads naar www.hetradvanroospatat.nl.

Het rad van Roos Patat

  Vergroot video

Zoek op
Trefwoord

Geef een of meerdere trefwoorden

Brochures
Downloaden | Bestellen | Contact

Adres
Koningsplein 11a
5038 WG Tilburg
Contactpersoon VO
Ineke Frijters
ineke.frijters@cist.nl
Contactpersoon PO
Lizette Mijland
lizette.mijland@cist.nl
Volg ons