CiST Nieuwsbrief
 

 nieuwsbrief VO dec 2011


1. Toekomst van de cultuurkaart
2. In gesprek over Cultuur in de Spiegel
3. CCO netwerk
4. CCO cursus
5. CJP nummers doorgeven
6. Uit de praktijk: AMAR en JAZZcafe
31 mei Presentatiedag VO

1. Toekomst De Cultuurkaart


Kunstbalie organiseert in januari 2012 i.s.m. CJP twee provinciale informatiebijeenkomsten over de voortgang van de cultuurkaart voor het voortgezet onderwijs. CJP onderzoekt momenteel welke alternatieve scenario's mogelijk zijn om de cultuurkaart te behouden. Kunstbalie inventariseert de alternatieve financieringsmogelijkheden op schoolniveau. De bijeenkomsten zijn op 19 januari om 19.00u in Boxtel en op 24 januari om 15.00u in Breda. Inschrijven kan via de site van Kunstbalie en kost € 15,-.
Bureau CiST organiseert voor haar netwerk, op verzoek van de docenten, een bijeenkomst met het CJP op dinsdag 17 januari om 15.30u in het Deprezgebouw te Tilburg.

2. In gesprek over Cultuur in de Spiegel

Vanuit het onderwijswerkveld is er een grote vraag naar een goed onderbouwd en volwaardig curriculum voor cultuuronderwijs. Hoe kan het culturele (zelf)bewustzijn van jongeren worden versterkt? Hoe kan de jeugd via het onderwijs op de beste manier in aanraking komen met kunst en cultuur? Hoe kunnen we een doorlopende leerlijn kunst - en cultuur in het onderwijs implementeren?
Eind 2008 startte het vierjarig onderzoek ‘Cultuur in de Spiegel’. Voor dit onderzoek ontwikkelde de Rijksuniversiteit Groningen en SLO samen met 14 scholen primair en voortgezet onderwijs een theoretisch kader en een raamleerplan voor cultuuronderwijs gericht op leerlingen van 4 tot 18 jaar. www.cultuurindespiegel.nl

In maart 2012 kunt u tijdens een van de vijf regiobijeenkomsten kennismaken met Cultuur in de Spiegel, een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs. Iedere bijeenkomst begint met een toelichting op het theoretische kader. Vervolgens vertellen twee scholen die al met het kader werken over hun ervaringen en krijgt u in workshops handvatten waarmee u zelf aan de slag kunt.
Inschrijven voor de bijeenkomsten kan vanaf januari 2012.
Data regiobijeenkomst zuiden: donderdag 22 maart 2012

3 C.C.O. netwerkbijeenkomst

Donderdag 20 oktober hebben we een inspirerende en leerzame netwerkbijeenkomst gehad bij het Niaf, Nederlands Instituut voor Animatiefilm. De nieuwe educatieve website met de cursus voor docenten 'Animatie op locatie "werd er gepresenteerd. De volgende netwerkbijeenkomst zal in het voorjaar van 2012 plaatsvinden.

4. C.C.O. Cursus

Op dit moment zijn er nog net niet voldoende aanmeldingen om een nieuwe cursus CCO te starten. Toch willen we heel graag van start met beleid schrijven voor kunst- en cultuureducatie. We gaan samen met Breda bekijken of we één gezamenlijke cursus kunnen uitzetten. Die gaat dan plaatsvinden vanaf februari 2012. Wil je meedoen? Je bent van harte welkom

5. Wijziging CJP nummers

Nu het nieuwe boekjaar van CJP begonnen is blijkt dat van vele docenten het cultuurkaart nummer niet meer geldig is.Graag uw nieuwe CJP nummers doorgeven anders wordt het aanmaken van nieuwe weborders wel heel lastig!!! ineke.frijters@tilburg.nl

6. Uit de praktijk: AMAR en JAZZcafe

Op donderdag 8 december trad AMAR op voor De Rooi Pannen in de theaterzaal van Factorium.
Het was een zeer geslaagde cabaretvoorstelling. En een tv-ploeg van Man bijt Hond kwam opnames maken  Het wordt in januari uitgezonden.
Op vrijdag 9 december gaf het ensemble JAZZcafe een schoolvoorstelling voor het Cobbenhagelyceum in Paradox. Een aparte en bijzondere  belevenis,  waarbij de leerlingen kennis maakten met  jazzmuziek, een muzikale reis door de afgelopen 40 jaar.
Klik hier om je af te melden voor de nieuwsbrief