CiST Nieuwsbrief
 

Nieuwsbrief 3-2011, primair onderwijs | 1 september 2011


Overlijden Guus van Hove

1. Knetters

Overlijden Guus van Hove

Het was een heel vreemd begin van het schooljaar.
Op woensdag 24 augustus bereikte ons het nauwelijks te bevatten bericht dat Guus van Hove, directeur van Popcentrum 013, en zijn partner  Helena Nuellett  in de Verenigde Staten zijn overleden.
CiST heeft veel met Guus samengewerkt. We hebben hem ervaren als een zeer stimulerend man, die cultuureducatie erg belangrijk vond. Heel wat scholen hebben daardoor de weg naar Popcentrum 013 gevonden.
Binnen de stad was hij een inspirerende en samenbindende persoonlijkheid.
Wij zullen Guus enorm missen!1. Knetters

Gloednieuw kinderboekenfestival Knetters
Met Paul van Loon, Mirjam Oldenhave, Rick de Haas, Frank van Pamelen en Nol Havens!
 
Prachtig initiatief: Knetters, een gloednieuw kinderboekenfestival voor kinderen en hun ouders. Knetters wordt gehouden op zondag 2 oktober in Popcentrum 013.
Knetters is een boekenfestival, maar dan anders. Niet plechtig en deftig, maar leuk en knetterend. Het is een combinatie van boeken, muziek en theater, workshops en natuurlijk heel veel auteurs. Bovendien worden tijdens Knetters twee belangrijke nieuwe prijzen uitgereikt: de Knetterse Griffel en het Knetters Penseel voor kinderen die het mooiste boek hebben geschreven of getekend.
 
Het programma
Het programma is divers. Er is een theatervoorstelling van de Mees Kees Show met Mirjam Oldenhave en Rick de Haas. Paul van Loon verzorgt een optreden, evenals Nol Havens (met zijn muzikanten van VOF De Kunst) en de Kidz DJ. Daarnaast is er een Meet and Greet met de 26 aanwezige kinderboekenschrijvers en illustratoren, een boekenruilbeurs en er zijn workshops. Ook kunnen kinderen zich laten ´letterschmincken´.
 
Elk kind dat komt krijgt een feesttas met daarin onder andere een kinderboek. Ook is er een Helden Doeboek met leuke informatie over de schrijvers en illustratoren. 
De presentatie van Knetters is in handen van Karin Bruers.'
Wij sturen iedere school per post een poster van Knetters toe. Die kunt u ophangen op school. Als u hier klikt kunt u de poster ook downloaden, printen en op een prominente plaats ophangen. 
 
Kaartjes
Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van 013 (www.013.nl), bij boekhandel Selexyz Gianotten en bij kinderboekwinkel De Zevensprong in Tilburg.
Een kaartje kost 7,50 exclusief reserveringskosten.
 
Handig om te weten:
Datum: zondagmiddag 2 oktober, 12.00 - 16.30 uur
Locatie: Popcentrum 013, Veemarktstraat 44 in Tilburg
Organisator: Stichting Plezier in Lezen (SPIL) 
Meer informatie: www.knettersfeest.nl of Jolanda Horsten (SPIL) 06-20139780 
 
2. ICC-cursus
 
De ICC-cursus die we in de CiST-brochure hebben vermeld gaat zeker door. Mocht u zich nog niet ingeschreven hebben, of wil een collega aan de cursus deelnemen dan kan men zich via CiST inschrijven. Contactpersoon: Jan Stoel, jan.stoel@tilburg.nl
Degenen die zich aangemeld hebben krijgen medio september bericht.
 
3. Kinderboekenweek 2011
 
Op 13 september organiseert de werkgroep Kinderboekenweek de jaarlijkse informatieavond voor scholen. Inmiddels hebben zij die zich ingeschreven hebben bericht gehad.
Er is nog wat ruimte voor de voorstellingen van Mees Kees (19 t/m 23 september in Tiliander; kosten € 3,50 per leerling, inclusief vervoer) en 'En..nog iemand gered vandaag' (kan op school of in het theaterl kosten € 3,00 per leerling, inclusief vervoer). Voor meer info klik op het blauw gekleurde gedeelte in deze paragraaf. 
 
4. Aanbiedingen
 
In Nieuwsbrief 2 hebben we aantrekkelijke aanbiedingen voor uw school vermeld. Deze aanbiedingen gelden nog steeds. Klik op Nieuwsbriefarchief en zoek naar Nieuwsbrief primair onderwijs 2-2011, 17 juni en u ziet alle aanbiedingen staan.
 
 
5. Deadline inschrijvingen
De deadline voor inschrijvingen via Bureau CiST is 16 september. Denkt u daar aan in verband met de korting!
 
 
6. Nationale Voorleesdagen 2011
 
Op 8 november organiseert de Werkgroep Nationale Voorleesdagen voor de derde keer een informatieavond voor leerkrachten uit de onderbouw, medewerkers uit de BSO en kinderdagverblijven. Binnenkort ontvangt u de uitnodiging hiervoor.Klik hier om je af te melden voor de nieuwsbrief