menu
De Didactiek Van Het Creatieve Proces

De didaktiek van het creatieve proces

Deze basiscursus bestaat uit 2 dagdelen, 9 januari en 27 februari 2024

Bijeenkomst 1 dinsdag 9 januari (3 uur)

Hoe zorg je ervoor dat álle leerlingen in de creatieve flow komen?  De procesgerichte didactiek bestaat uit didactische stappen die leerlingen, paradoxaal genoeg, houvast geven om zich vrij te kunnen uiten. De basistraining procesgerichte didactiek laat je de waarde van het creatieve proces vóelen. Tijdens het doorlopen van een eenvoudig creatief proces wordt constant een terugkoppeling gemaakt naar de hersenen: wat is het effect van deze processtap op het brein, op betrokkenheid en op leren. De didactiek wordt uitgelegd middels beeldend onderwijs maar is te vertalen naar andere kunstvakken. Je reflecteert op je eigen aanbod in formuleert een ontwikkeldoel. Tussen beide bijeenkomsten zet je je eigen ontwikkeldoel in. 

Bijeenkomst 2 dinsdag 27 februari (3 uur)

We reflecteren op de opgedane ervaringen. Vervolgens gaan we verdiepend in op het creatieve proces door te reflecteren op mogelijke processen van kunstenaars en zelf iets te creëren over het proces… 

Reacties kunstvakdocenten

“...welke factoren belangrijk zijn voor het succes van een leuke creatieve les of workshop. Ook helpt het me hierop te reflecteren en dus dingen te signaleren in mijn lessen die succesvol zijn of juist hoe ik ze kan verbeteren."

“... over hoe kinderen in een creatief proces te krijgen, en vooral wat daarbij liever te vermijden."

Praktisch

Datum
Duur
LocatieDe Nachtzuster, Tilburg
Voor wiezzp'ers in de creatieve sector
Deel met elkaar

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl