menu
Pedagogisch Klassenmanagement En Het Geven Van Kunstlessen 1

Klassenmanagement en kunstlessen

Als kunstdocent ben je meestal te gast in een klas. Je komt er maar één of enkele keren, en je bevindt je in het domein van de leerkracht.

  • Hoe creëer je een goede werksfeer?

  • Hoe stem je regels af met de leerkracht?

  • Wat is je eigen visie op regels?

  • Ben je consequent of juist niet?

  • Hoe benader je een leerling met gedragsproblemen die het lesgeven ontregelen en het samenwerken en leerproces van andere leerlingen bemoeilijken? Geef je die juist extra aandacht of negeer je zo lang mogelijk opvallend gedrag?

  • Kun je voorkómen dat dit soort situaties ontstaan?

Zie hier enkele van de zaken die in deze workshop aan de orde komen. De ervaringen en vragen van deelnemende kunstdocenten krijgen daarbij veel aandacht, naast achtergrondkennis die van belang is om een spoor te kiezen dat bij jou past. 

De focus is daarbij gericht op pedagogisch klassenmanagement met veel aandacht voor preventie en veel minder op de docent in de rol van politieagent. 

Over Dolf van Veen

Dolf van Veen (1956) is hoofd van het Nederlands Centrum Onderwijs en Jeugdzorg (NCOJ) en sinds 1998 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Nottingham. Zijn onderzoek en ontwikkelingswerk focust op onderwijs en het jeugdbeleid in grote steden, de zorgstructuur in het onderwijs en verbinding met jeugdzorg, de samenwerking tussen speciaal en regulier onderwijs, en inclusiever onderwijs.

Dolf was o.a. hoofd Onderwijs en Jeugdzorg van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi, 2000-2009), ambassadeur Samenwerken voor de jeugd van de ministeries van OCW, VWS en de VNG (2009-2013) en lid van de onderzoeksgroep die recent de Evaluatie Passend Onderwijs uitvoerde. Om het onderwijsveld en gemeenten te ondersteunen richtte hij samen met Verus en VOS/ABB in 2018 het platform Naar Inclusiever Onderwijs op.

Kosten en aanmelden

Op 20 maart wordt deze bijeenkomst ook in Breda gegeven.

Deze training wordt georganiseerd door Kunstloc Brabant in nauwe samenwerking met Nieuwe Veste (Breda) en bureau CiST (Tilburg). Door de honorering van een aanvraag van Impulsregeling zzp’ers bij het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) zijn de deelnemerskosten laag. 

Datum
Duur
LocatieNieuwe Veste, Molenstraat Breda
Voor wieZzp-kunstdocenten die werken in het primair onderwijs of kunstlessen geven aan groepen kinderen in de vrije tijd.
Deel met elkaar

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl