menu

Financiering

Welke mogelijkheden bestaan er voor cultuurprofessionals om werkzaamheden en deskundigheidsbevordering te financieren? Op deze pagina vertellen we je alles over de Tilburgse regelingen en welke financieringsmogelijkheden er verder nog zijn.

Stimuleringsbudget

Met het stimuleringsbudget kun je als cultuuraanbieder maximaal € 2.000,- per schooljaar aanvragen voor het (door)ontwikkelen van nieuwe projecten met betrekking tot cultuureducatie voor kinderen en jongeren in gemeente Tilburg en omgeving.

Deskundigheidsactiviteiten

In de gemeente Tilburg voeren wij als CiST de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit uit. Deze regeling zorgt er in Tilburg onder andere voor dat je als cultuurprofessional grotendeels gratis kunt deelnemen aan deskundigheidsactiviteiten.

Daarnaast organiseren ook andere partijen (gratis) activiteiten in het kader van professionalisering. Zo heeft Factorium Cultuurmakers de projecten ZZPeers en MuziekMatch en biedt Kunstloc Brabant verschillend aanbod.

Subsidie gemeente Tilburg

De gemeente Tilburg biedt verschillende subsidiemogelijkheden aan, ook voor kunst en cultuur.

PPO; Permanente Professionele Ontwikkeling

Als je in de culturele of creatieve sector werkt en je wilt jezelf ontwikkelen, kun je gebruik maken van de financiële regeling PPO, Permanente Professionele Ontwikkeling. Je kunt een opleiding volgen of kiezen voor een peer tot peer traject, zolang je maar investeert in je professionele ontwikkeling. 

Je eigen ontwikkelbehoefte staat centraal. Zijn er aspecten in het werk die je minder goed beheerst, maar die wel in toenemende mate van belang zijn? Zie je nieuwe ontwikkelingen die kansen bieden, maar waar je tijdens je opleiding nauwelijks mee in aanraking bent gekomen? Ontmoet je inspirerende peers waar je dolgraag eens de diepte mee in zou willen gaan? Zie je mogelijkheden om in een collectief een snelle ontwikkeling door te maken?
Dan kun je een beroep doen op de regeling PPO.

Belangrijk is dat je voor je aanvraag doet weet welke partij je in wilt schakelen.

STAP-budget voor scholing en ontwikkeling

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Meer over financiering?

Vind je route naar financiering van jouw project, product of onderneming door gebruik te maken van de culturele financieringswijzer van Cultuur+Ondernemen of lees meer over cultuursubsidies.

Ondersteuning of advies nodig?

We helpen je graag!

Claudia den Boer

Procesbegeleider cultuureducatie

Stefanie Bolsius

Procesbegeleider cultuureducatie

Tanja Cavaljé

(Virtueel) Administratief Support

Ineke Frijters

Procesbegeleider cultuureducatie | Contactpersoon VO

Wendy Goossens

Procesbegeleider cultuureducatie

Leonie van Kelle

Directeur

Bas Verberk

Directeur-bestuurder

Dieuwertje Vorstenbosch

CiST versterker

© 2024 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl