menu

Cultuureducatie

Cultuureducatie maakt je nieuwsgierig!

Nieuwsgierig zijn, naar wie je bent, wie je wilt zijn en naar de wereld om je heen. De ontmoeting met kunst en erfgoed kan je daarbij helpen. Daarom wil CiST iedere leerling de gelegenheid en ruimte bieden om in cultuureducatie schoonheid, verwondering en schuring te ervaren en ontdekken. We geloven dat de leerling, vanuit die ontmoeting en in dialoog met de ander, betekenis kan geven aan het eigen leven.

Cultuureducatie met Kwaliteit

Kinderen laten profiteren van goede cultuureducatie waarin ze plezier hebben en belangrijke vaardigheden leren. Dat is waar Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) zich voor inzet. Omdat kinderen zich dankzij goede cultuureducatie ontwikkelen tot creatieve en kritische volwassenen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw.

Om dit te bereiken bevordert CmK de samenwerking tussen scholen en culturele instellingen, de deskundigheid van leerkrachten en vakdocenten en draagt CmK bij aan het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen en 21e eeuwse vaardigheden. Zodat leerlingen tijdens hun hele basisschooltijd in aanraking komen met muziek, dans, tekenen, toneel en erfgoed en waardoor zij leren om hun creatieve vaardigheden te gebruiken om problemen op te lossen en antwoorden te vinden. In de gemeente Tilburg voeren wij als CiST deze landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit uit.

Zo gaan we te werk

In dialoog met het werkveld

CiST werkt vanuit de vraag van de school en helpt om cultuureducatie een vaste plek in het onderwijs te geven.

Connectie tussen partijen

CiST ondersteunt de culturele sector en helpt om een stevige samenwerking met de scholen te realiseren.

Co-creatie

We geloven daarbij in de kracht van co-creatie en nemen daarbij onze kennis en kunde over zowel het onderwijs als de cultuursector mee.

Onafhankelijke partner

Als onafhankelijke partner zet we ons in als procesbegeleider en vormgever van beleid op cultuureducatie.

Als CiST werken we samen met onderwijs én de culturele sector

In een stevige samenwerking met vele culturele partners en de scholen zoeken we naar het waarom, hoe en wat van kunst, erfgoed en onderwijs. We ondersteunen in advies en proberen de juiste verbindingen te maken. Omdat we geloven dat goede cultuureducatie niet alleen in de school plaatsvindt, maar ook in de wijk én in de stad.

Hulp of advies nodig?

We helpen je graag! Neem contact met ons op.

Claudia den Boer

Procesbegeleider cultuureducatie

Stefanie Bolsius

Procesbegeleider cultuureducatie

Tanja Cavaljé

(Virtueel) Administratief Support

Ineke Frijters

Procesbegeleider cultuureducatie | Contactpersoon VO

Wendy Goossens

Procesbegeleider cultuureducatie

Leonie van Kelle

Directeur

Bas Verberk

Directeur-bestuurder

Dieuwertje Vorstenbosch

CiST versterker

PODCiST

In onze podcastserie nemen we je mee in daar waar wij als CiST elke dag mee bezig zijn. De verbinding tussen kunst, cultuur en onderwijs. In deze podcast stellen we onze vragen, omarmen we het niet weten en spreken we met mensen uit het werkveld.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Ik ga ermee akkoord dat CiST mijn e-mailadres verwerkt, zoals omschreven in de privacyverklaring, om mij nieuwsbrieven te versturen.

© 2024 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl