menu

PodCiST

Inspiratie uit het werkveld

Het is zo ver! Met veel trots presenteren wij PODCiST, de podcast van CiST.

In deze podcastserie neemt Annelijn je mee in daar waar we met CiST elke dag mee bezig zijn; vraagstukken die gaan over de verbinding tussen kunst, cultuur en onderwijs. Geen vastomlijnde antwoorden, maar juist een zoektocht naar nieuwe ideeën en verhalen. We omarmen het niet-weten en zoeken samen met onze gasten naar verdieping en inspiratie.

Aflevering 8: Daphne Snellaars
In de achtste gaat Annelijn in gesprek met Daphne Snellaars; Daphne werkt als Cultuurcoach in Tilburg zuid en maakt vanuit deze rol verbinding tussen de scholen, cultuuraanbieders en de wijk. Haar missie? Zoveel mogelijk kinderen deel laten nemen aan diverse culturele activiteiten, zodat zij met plezier vanuit eigen kracht hun talenten verder kunnen ontwikkelen.

Aflevering 7: Rob Moonen
In de zevende aflevering gaat Annelijn in gesprek met Rob Moonen; beeldend kunstenaar, initiatiefnemer en coördinator van PARK. PARK, een levendige tentoonstellingsruimte in de voormalige Goretti-kapel aan het Wilhelminapark te Tilburg. Een podium voor regionale, landelijk of internationaal opererende kunstenaars. Eens in het jaar opent PARK haar deuren voor de eindexamenexpositie Tilburg Beeldend Talent. Leerlingen van verschillende middelbare scholen maken kennis met de kunst van tentoonstellen en voeren gesprekken met het team van PARK over hun beeldend werk en drijfveren.

Aflevering 6: Faiza Abdulhak

In de zesde aflevering gaat Annelijn in gesprek met met Faiza Abdulhak, leerkracht, icc-er en docent kunst op basisschool De Stappen. Enkele jaren geleden kwam zij zelf in aanraking met kijken naar kunst. Deze mooie ervaring heeft plek gekregen in haar klas en heeft het vuurtje om dit verder te onderzoeken aangewakkerd. Inmiddels is zij naast leerkracht ook icc-er en docent kunst op school. Als CiST werken we al een aantal jaren samen De Stappen. Hoe komt het dat cultuureducatie hier zo’n goede vaste plek heeft gekregen en wat ligt daaraan ten grondslag?

Aflevering 5: Gwen Sengers

In de vijfde aflevering gaat Annelijn in gesprek met Gwen Sengers, Programmeur Jeugd en Educatie bij Schouwburg Concertzaal Tilburg. Zij stelt sinds enkele jaren met veel plezier het theateraanbod samen voor de Tilburgse jongeren. Haar missie helderder dan ooit: het allerbeste aan jeugdtheater aanbieden voor álle kinderen van de stad. Annelijn spreekt met haar over de kernvoorstellingen een initiatief waar wij als CiST zelf nauw betrokken bij zijn. Wat maakt dat deze kernvoorstellingen zo’n succes zijn en wat ligt daaraan ten grondslag?

Aflevering 4: Jacqueline Hamelink

In de vierde aflevering gaat Annelijn in gesprek met Jacqueline Hamelink, celliste, performer en artistiek leider van stichting Sounding Bodies. Over hoe krachtig muziek als middel is om te verbinden, hoe een kunstwerk kan ontstaan tussen mensen en de drive om te blijven zoeken naar nieuwe vormen van ontmoeting.

Aflevering 3: Anja Reinhardt

In de derde aflevering gaat Annelijn in gesprek met Anja Reinhardt van Vloeistof over haar perspectief op dans, de openbare ruimte én hoe het jongeren in staat stelt steeds weer een stukje meer over zichzelf en hun omgeving te laten leren.

Aflevering 2: Toos Koopmans

​In de tweede aflevering gaat ​Annelijn in gesprek met Toos Koopmans van het Atelier van de Dingen, over het blijven leren vanuit verwondering en eigen drijfveren. Hoe blijven we nieuwsgierig naar dat wat we nog niet weten? Over onderwijs en kunst, over in- en uitzoomen en het blijven stellen van vragen.

Ben je na het luisteren benieuwd naar de tekening waar alles mee begon en heb je zin om nog eens rond te neuzen in Toos haar inspiratiebronnen?

Aflevering 1: Frederik Theuwis

In de eerste aflevering spreekt Annelijn met Frederik Theuwis van Hall of Fame over de creatieve vrijplaats. Welke waarde heeft zo’n plek? En wat kan het betekenen voor de kinderen en jongeren van nu?

Credits

Host: Annelijn Smulders || Muziek: Eva van Pelt || Audiotechniek: Jaron van Dongen || Visuals: Senna Hensen

Meer weten over onze PodCiST?

Neem contact met ons op!

Claudia den Boer

Procesbegeleider cultuureducatie

Stefanie Bolsius

Procesbegeleider cultuureducatie

Tanja Cavaljé

(Virtueel) Administratief Support

Ineke Frijters

Procesbegeleider cultuureducatie | Contactpersoon VO

Wendy Goossens

Procesbegeleider cultuureducatie

Leonie van Kelle

Directeur

Bas Verberk

Directeur-bestuurder

Dieuwertje Vorstenbosch

CiST versterker

PODCiST

In onze podcastserie nemen we je mee in daar waar wij als CiST elke dag mee bezig zijn. De verbinding tussen kunst, cultuur en onderwijs. In deze podcast stellen we onze vragen, omarmen we het niet weten en spreken we met mensen uit het werkveld.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Ik ga ermee akkoord dat CiST mijn e-mailadres verwerkt, zoals omschreven in de privacyverklaring, om mij nieuwsbrieven te versturen.

© 2024 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl