menu

Bewegingsonderwijs

Jongeren bewegen steeds minder, maar om jongeren in beweging te krijgen moet je ze eerst weten te inspireren en dat kan door de juiste rolmodellen met de juiste kennis en vaardigheden. Wij zijn die rolmodellen die jongeren nu hard nodig hebben.

Volgens de NOC*NSF is er sprake van een grote beweegachterstand en is het belangrijk dat de sportdeelname van jongeren herstelt om een beweeg crisis te voorkomen.

Sportdansen, spelen en bewegen heeft een positief effect op de fysieke en mentale gezondheid van kinderen en jongeren.

‘Bewegen vermindert stress en vergroot het zelfvertrouwen en de veerkracht. Daarnaast bevordert het met name in groepsverband, burgerschapsvaardigheden en sociaal gedrag. Het plezier zit veelal in de ontmoeting. Juist in deze tijd is het belangrijk dat kinderen en jongeren door hun omgeving gestimuleerd worden om te sporten en bewegen.’

Met onze workshop en voorstelling creëren wij een fijne omgeving waarin jongeren gestimuleerd worden om te bewegen. Dit doen we door in gesprek te gaan over beweging, maar ook door ze te inspireren met een schoolvoorstelling dat gebaseerd is op hedendaagse bewegingskunst (dans, moves, muziek, theater).


© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl