De game studio BlewScreen in Tilburg maakt voornamelijk serious en applied games. Dit wordt in opdracht gedaan voor uiteenlopende doelen en doelgroepen. Het werk van BlewScreen is vaak terug te vinden in musea en exposities, maar ook op een telefoon of in de klas. De game ontwikkelaars ( tevens ex-docenten) geven ook workshops, waarvan de meest bekende Boschplay is ( https://www.blewscreen.com/portfolio-item/boschplay/ ) Dit zijn laagdrempelige workshops waarin character design, character animatie, storytelling en coöperatief gamen met zelfgemaakte characters centraal staan.
Deelnemers gaan met magazine knipsels of eigen tekeningen aan de slag om een Jeroen Bosch geïnspireerd game-character samen te stellen. Vervolgens gaan ze die in kleine groepen animeren (met of zonder verhalende intro-animatie), technisch klaarmaken voor de game en uittesten.
Als het karakter met zijn verschillende animaties in de game geplaatst is, dan kunnen per spelronde vier spelers verdeeld in twee teams het tegelijkertijd tegen elkaar opnemen in de gamewereld.
De game is geïnspireerd op het thema van de 7 hoofdzonden van Jheronimus Bosch en met 2 verschillende routes. In de game zullen spelers de inzet in wedstrijd en samenwerken moeten afwisselen. Spelen non-gamers deze game daarom vaak beter dan hardcore gamers?
Ontwikkeld voor het SVO, maar al jaren ingezet voor PO, (S)VO en ook volwassenen.
Andere voorbeelden van games binnen het onderwijs of toegankelijk leren: DIM – https://www.blewscreen.com/portfolio-item/dim-energie-in-de-klas/Varen
met de Kogge – https://www.blewscreen.com/portfolio-item/varen-met-de-kogge/OntspoorT013 – https://www.blewscreen.com/portfolio-item/ontspoort013/Onze workshops sluiten aan bij het voortgezet onderwijs.
Boschplay https://www.blewscreen.com/portfolio-item/boschplay/ is met het oog op speciaal VO gemaakt en wordt al jaren succesvol/ effectief ingezet binnen het VO op alle niveaus. Het heeft Kunstbeleving toegankelijk gemaakt en leert basisbeginselen van animatie en game design. Een ook zet het leerlingen aan het denken hoe gamen met anderen juist anders kan verlopen dan in de reguliere setting die ze gewend zijn.
© 2024 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl