menu

Canti Vaganti

Canti Vaganti maakt muziektheater waarin live muziek, belevingstheater en humor samenkomen. Direct contact met het publiek, door zoveel mogelijk zintuigen aan te spreken (niet alleen zien en horen, maar ook ruiken, voelen en soms zelfs proeven) is een essentieel element in al hun producties. Het duo bestaat uit de Nederlandse Kateleine van der Maas en de Italiaan Bruno Gullo, beide gevestigd in Madrid.

In “Pinocchio, een waanzinnig verhaal” vertelt Canti Vaganti de avonturen van een marionet die in een gevaarlijke samenleving belandt, waarin groteske personages hem leren “hoe het hoort” en wat “verstandig” is. Met hun “Piccolino Filmconcert” voor peuters en kleuters reizen ze langs theaters in heel Spanje en Nederland. In het “Concert in bosbes majeur” laten ze het publiek hun muziek letterlijk proeven.. Hun zonnige repertoire loopt van tarantella tot Franse chanson, van klezmer tot Purcell, van eeuwenoude Spaanse kinderliedjes tot kersverse eigen nummers. Ze zingen in alle mogelijke talen, maar vooral in het Italiaans.
Zowel “Altijd onderweg”, de titel van hun eerste voorstelling, als hun naam (Canti Vaganti betekent Dwalende Gezangen) zijn veelzeggend voor hun levens- en werkwijze. Deze moderne minstrelen zijn, evenals hun voorstellingen, voortdurend in beweging. Ze dansen met ongeremde energie door het leven, en weten harten van alle kleuren en maten te beroeren met hun accordeon, fluit, gitaar, twee stemmen en open blikken.

Telefoon
E-mailcantivaganti@gmail.com
Ga naar de aanbieder

© 2024 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl