menu

Bakfietsjuf

1 Wat is jullie expertise?

Marjo Dirks  en Linda van Os werken samen onder de naam: Bakfietsjuf. Met het idee dat we met een bakfiets vol inspiratie zo je school binnen kunnen rijden. Wij zijn beeldende docenten met veel vlieguren op verschillende scholen. Onze liefde voor kunst en cultuur dragen we met enthousiasme over aan kinderen.

2 Hoe werken jullie in het onderwijs?

De vraag die we ons steeds stellen is; ‘hoe kunnen we aansluiten bij de belevingswereld van kinderen?’ Wat voor inbreng is er nodig om kinderen te raken en nieuwsgierig te maken. Het startpunt is vaak het materiaal maar het kan ook een boek, een gedicht of een kunstenaar zijn. Ontwerpen van workshops vanuit een specifieke onderwijsvraag doen we graag.

3 Wat willen jullie bereiken?

Wij wensen leerlingen een creatieve rijkdom toe. Leren vanuit spelen, onderzoeken, de kunst afkijken bij anderen, technieken leren, doorzetten, verwonderen en vooral plezier ervaren.  We dragen onze liefde voor verbeeldingen over en laten kinderen ervaren wat zelf bedenken en maken je kan opleveren.

4 Met welke vragen zijn jullie bezig binnen jullie werk?

Wij zijn groot voorstander van ‘maak’ onderwijs. Werken met je handen, de mogelijkheid van materialen voelen en ervaren hoe de volgende stap te zetten. We willen kinderen en leerkrachten inspireren, voeding geven op gebied van creativiteit, onderzoekend leren en (nieuwe) technieken.

Waar kun je ons vinden?

Voor een goed overzicht kijk je op het blog van de Bakfietsjuf: bakfietsjuf.blogspot.com Op deze site zie je wat de Bakfietsjuffen hebben ontwikkeld en uitgevoerd. Kom je iets tegen voor je klas of school? Mail ons voor de mogelijkheden.

Bakfietsjuf online?

Sinds dit jaar zijn we ook op instagram te vinden. www.instagram.com/bakfietsjuf. Wij zijn online gegaan in de tijd dat kinderen thuis zaten. We hebben toen het initiatief opgepakt en Thuis met de Bakfietsjuf gestart. Je vindt hier online lessen, waarbij het onderzoek voorop staat en nagenoegen alles is uit te voeren met huis – tuin – keuken materialen.

Heb jij een wens opmaat?

Wij vinden het enorm leuk om aan te sluiten bij thema’s op school. We ontwerpen graag workshop die aansluiten bij de wensen van school. Bijvoorbeeld bij een thema zoals water of milieu. Ook maken we beeldende workshop bij thema’s uit IPC en Jeelo onderwijs. Dus kom maar op met jullie vragen, wij gaan graag de uitdaging aan. Email naar bakfietsjuf@ziggo.nl

Adres
Gasthuisring 4, 5041 DS, Tilburg
Telefoon
E-mailbakfietsjuf@ziggo.nl
Ga naar de aanbieder

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl