menu

de Stilte

De Stilte heeft 25 jaar ervaring met dans voor kinderen, zowel nationaal als internationaal. In ons aanbod koppelen we actieve cultuureducatie en receptieve cultuureducatie en prikkelen we de verbeelding.

Lichaamstaal gaat vooraf aan woorden. In onze educatie doen we op speelse wijze een beroep op de natuurlijke vermogens van kinderen waarbij beleving en creativiteit centraal staan. We leggen een koppeling tussen beschouwen en doen en spreken het kind het liefst als individu aan. Dans sluit aan bij de natuurlijke bewegingsdrang van leerlingen, bij hun verbeeldingskracht en bij hun behoefte aan bewegen, fantaseren, ontdekken, creëren, experimenteren, ordenen en het leren om hun lichaam te beheersen. Door dans leren leerlingen van en over zichzelf, de ander en hun omgeving. Ze gaan zich losser en vrijer bewegen; niet alleen op de dansvloer, maar ook daarbuiten. De Stilte is constant bezig met het verder ontwikkelen van danseducatie waarbij er aandacht is voor ieder kind als individu.

Over het gezelschap

de Stilte danst! Voor en met kinderen. Voorstellingen op school, in kleine en grote zalen van theaters. Voor dreumesen, peuters, kleuters, kinderen, adolescenten, ouders, grootouders.

Vanuit Breda vliegen we uit over de hele wereld. Met om en nabij 1.750 activiteiten per jaar richten we ons speciaal op het ontwikkelen en uitvoeren van producties voor kinderen. Dankzij de gelaagdheid zijn onze voorstellingen geschikt voor alle leeftijden.

de Stilte wil met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Door het spel leert een kind met hart en ziel zijn wereld kennen en zich te positioneren in een overdonderende samenleving. Spel is de tegenhanger van de alledaagsheid: het persoonlijke oefenterrein van het kind. In het spel ontmoet het kind de wereld vanuit zijn condities en in zijn formaat.

Met onze doorlopende leerlijn dans bieden we een aanbod voor het gehele primair onderwijs. Van 1-2tjes op school tot voorstellingen in een grote zaal in een theater. We bieden leerkrachten handvatten voor nagesprekken bij onze voorstellingen met onze digitale lesbrieven die geschikt zijn voor digiborden.

Adres
Markendaalseweg 75A, 4811 KE, Breda
Telefoon
E-mailkim@destilte.nl
Activiteit(en)
Voorstelling
Doelgroep
Primair Onderwijs: onderbouw Primair Onderwijs: middenbouw Primair Onderwijs: bovenbouw
Ga naar de aanbieder

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl