menu

DesignWeek@School

DesignWeek@School geeft scholen en leerkrachten een vliegende start naar toekomstgericht onderwijs. Kinderen ontdekken hun digitale en creatieve talenten. Ook ervaren ze hoe ze zelf een positieve bijdrage kunnen leveren aan een duurzame wereld. Daarnaast gaat veel aandacht uit naar training, ondersteuning en coaching van leerkrachten.

DesignWeek@School biedt innovatieve lesprogramma’s en buitenschoolse activiteiten voor zowel leerling als leerkracht. Hierin verbinden we onderzoekend, ontwerpend en ondernemend leren met creativiteit, technologie en duurzaamheid. En dit koppelen we vakoverstijgend aan bestaande leerlijnen, kern- en leerdoelen, methodes en concepten op school.

Samen klaar voor een duurzame samenleving
Met DesignWeek@School geef je een inspirerende invulling aan Wetenschap en technologie (W&T) en Burgerschap & duurzaamheid. Daarnaast loop je voorop met vernieuwend onderwijs. Alle projecten sluiten aan op de Sustainable Development Goals (SDG’s) . Ook zijn ze laagdrempelig in te passen in het onderwijs.

Het is de missie van DesignWeek@School dat alle kinderen de kans krijgen om hun creatieve en digitale talenten te ontdekken. Ongeacht hun afkomst, sociaal economische status of geslacht. Én ze te leren hoe zij met deze vaardigheden een positieve impact kunnen hebben op de samenleving.

Verschillende opties
Leerkrachten kunnen kiezen voor een DesignChallenge waarin leerlingen met een laagdrempelige creatieve workshop aan de slag gaan. Ook kunnen zij kiezen voor een DesignWeek waarin de hele school in een bruisende complete projectweek aan de slag gaat met Wetenschap & technologie, creativiteit en duurzaamheid. Wil je dit nog dieper in je eigen onderwijs integreren? Kies dan voor een DesignWeek+. Dit is een programma op maat. Hierin bieden we extra verdieping om toekomstgericht onderwijs integraal te borgen in het curriculum.

Scholen die DesignWeek@School benaderen doen dit vaak met verschillende vraagstellingen. Voorbeelden zijn:

• Hoe kan ik mijn leerlingen betekenisvol en met plezier kennis laten maken met nieuwe media en technologie? We willen dit doen d.m.v. een leuke activiteit in de klas, voor de hele school of na schooltijd, kan dat?

• Wij hebben behoefte aan een meer strategisch traject om onderwijs (meer) toekomstgericht te maken. Kunnen jullie ons hierbij helpen?

Telefoon
E-mailfloor@designweekatschool.nl
Activiteit(en)
Workshop
Doelgroep
Primair Onderwijs: bovenbouw Primair Onderwijs: middenbouw Primair Onderwijs: onderbouw Voortgezet Onderwijs: onderbouw
Ga naar de aanbieder

© 2024 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl