menu

Esde ritmeworkshops Stijn Derwig

Dag allemaal,

Leuk dat jullie mijn pagina bij CiST hebben gevonden.

Mijn naam is Stijn Derwig en voor velen van jullie ben ik geen onbekende.

Het leuke van werken voor CiST vind ik altijd als ik de stralende glimlachen van de kinderen kan zien na afloop van de workshop , het project of de naschoolse opvang. Vooral de kleuters hebben daarin mijn hart gestolen. Ik heb verder slagwerk geïmproviseerde muziek gestudeerd aan het Brabants Conservatorium en slagwerkdirectie bij de BvOdI.

Esde ritmeworkshops zoals mijn bedrijf heet heeft al vanaf 1992 een lange staat van dienst voor het verzorgen van workshops en projecten voor CiST. Voor iedere groep is er wel iets te vinden. Hierbij staat het samen leren op een ontspannen manier voorop

Leren luisteren en je eigen creativiteit ontwikkelen zijn vaardigheden  die je in het latere leven  van pas kunnen komen waarbij slagwerkmuziek en beweging ervoor zorgen dat de beide helften van je hersens goed samen moeten werken en zich  verder kunnen ontwikkelen.

Verslagje workshop ritmes leren via appels en peren op de bs de Lochtenberg

De leerlingen kwamen binnen in het lokaal . Er stonden stoelen in een halve cirkel opgesteld en de instrumenten zag je in het midden van de cirkel klaarstaan. De workshop begon met een stukje muziek waarbij de leerlingen mee mochten doen op hun knieën. Hierna zagen we hoe de leerlingen de warming up deden op de meegebrachte ritmestokken.

Workshopleider Stijn legde het systeem uit wat gebruikt maakte van de woordjes  peer appel en ananas. Na deze warming up kwamen de echte instrumenten aanbod. Ritme wat geleerd werd was de begeleiding van de Queen hit “We will rock you “. Iedereen zag je gaan spelen op de diverse slaginstrumenten, en er werd ook gewisseld van instumenten “Heel leerzaam” zei de leraar.

Adres
Kuiperstraat 5, 5041 GN, Tilburg
Telefoon
E-mailcontact@ritmeworkshops.com
Activiteit(en)
Workshop
Doelgroep
Primair Onderwijs: onderbouw Primair Onderwijs: middenbouw Primair Onderwijs: bovenbouw
Ga naar de aanbieder

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl