menu

Festival Circolo

Festival Circolo is de specialist in Nederland op het gebied van hedendaags circus. Het beschikt over een groot netwerk met artiesten, gezelschappen en deskundigen. Festival Circolo werkt nauw samen met FONTYS FHK en de circusopleiding Academy for Circus and Perfomance Art.

We reageren graag op vragen vanuit het onderwijs. We hebben een basislespakket beschikbaar, maar dat geldt meer als inspiratiebron dan als dwingende methode. Afhankelijk van budgettaire en fysieke mogelijkheden kan Circolo voor de school voorstellingen regelen.

Wij willen de beeldvorming over circus bijstellen. Heel veel mensen denken bij circus direct aan traditionele vormen of aan Cirque du Soleil, terwijl tegenwoordig er hele andere soorten zijn ontstaan. Circus is zeker niet meer vooral voor kinderen. Er worden tegenwoordig circusvoorstellingen gemaakt over maatschappelijke thema’s zoals klimaatverandering, diversiteit en vluchtelingen.

Hoe krijgen we het imago van het circus bijgesteld en hoe bouwen we aan meer en breder publiek voor het hedendaagse circus. Hoe maken we circus hip in Nederland. In Vlaanderen is het tegenwoordig heel stoer om bij het jeugdcircus te gaan. Hoe maken we verbinding met gymnastische sporten (turnen, acrogym) en urban sports (breakdance, freerunning, bmx, e.d.)

Adres
Willem II straat 49, 5038 BD, Tilburg
Telefoon
E-mailmarc@festivalcircolo.nl
Ga naar de aanbieder

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl