menu

Filmhub Zuid

WAT DOEN WIJ?
Bewegend beeld is alom aanwezig in onze samenleving. Naast gesproken en geschreven taal communiceren we met elkaar in beelden, en we creëren continu beelden van onszelf en de wereld om ons heen. Aangezien kinderen en jongeren met beelden opgroeien, is het noodzakelijk dat ze op school vanuit een positieve, open benadering met bewegend beeld kennismaken.

Filmhub Zuid is het knooppunt voor filmeducatie in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Leraren en cultuurprofessionals kunnen hier terecht voor vragen, bemiddeling, deskundigheidsbevordering, inspiratie en onderzoek. Oftewel: eerste hulp bij filmeducatie. We leggen bij de filmeducatiehub de nadruk op de rijkdom en de magie van film. Liefde voor film staat centraal in al onze activiteiten.

NETWERK FILMEDUCATIE
Het Netwerk Filmeducatie is een landelijk netwerk van meer dan 200 professionals die zich bezighouden met filmeducatie. Wij werken samen om filmeducatie structureel in te bedden in het onderwijs.

Netwerk Filmeducatie samen met de Filmhubs
Het landelijk netwerk werkt op landelijk niveau en richt zich op overkoepelende thema’s, kansen en ontwikkelingen in onderwijs en film, de hubs doen dit op lokaal en regionaal niveau. Het landelijk netwerk en de filmhubs stemmen op regelmatige basis met elkaar af.

Telefoon
E-mailjoni@natlab.nl
Ga naar de aanbieder

Programma's

© 2022 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg / Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg / info@cist.nl