menu

Filmhub Zuid

Waarom Filmeducatie?

Bewegend beeld is alom aanwezig in onze samenleving. Naast gesproken en geschreven taal communiceren we met elkaar in beelden, en we creëren continu beelden van onszelf en de wereld om ons heen. Aangezien kinderen en jongeren met beelden opgroeien, is het noodzakelijk dat ze op school vanuit een positieve, open benadering met bewegend beeld kennismaken.

Wat doen wij?

Filmhub Zuid is het knooppunt voor filmeducatie in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Leraren en cultuurprofessionals kunnen hier terecht voor vragen, bemiddeling, deskundigheidsbevordering, inspiratie en onderzoek. Oftewel: eerste hulp bij filmeducatie. We leggen bij de filmeducatiehub de nadruk op de rijkdom en de magie van film. Liefde voor film staat centraal in al onze activiteiten.

Of je nou in het primair of voortgezet onderwijs werkt, of dat je een kleine of grote vraag voor ons hebt – bij ons kun je terecht. Neem contact op met consulent Joni om ondersteuning te vinden bij het vinden van een juiste film voor in de klas, te starten met gratis lesmateriaal of om een gehele leerlijn film te ontwerpen.

Wil je meer doen met film? Dan ben je bij Filmhub Zuid bij het juiste adres.

Filmhub Zuid kan je op weg helpen bij het vinden van een passende filmactiviteit; van filmvertoning met nagesprek tot een workshop vloggen of film maken. Daarnaast is Filmhub Zuid er voor jou als leerkracht of docent door gratis inspiratiesessies of trainingen rondom filmeducatie aan te bieden. Ook kunnen we je wijzen op al het gratis lesmateriaal waar je direct gebruiken van kunt maken (tip: kijk alvast hier).

Bel, app of mail met al je filmvragen en wij denken graag met je mee!

Adres
Kastanjelaan 500, 5616 LZ, Eindhoven
Telefoon
E-mailjoni@filmhubzuid.com
Activiteit(en)
Project Voorstelling Workshop
Doelgroep
Primair Onderwijs: bovenbouw Primair Onderwijs: middenbouw Primair Onderwijs: onderbouw Scholing docenten PO Scholing docenten VO Speciaal Basisonderwijs Voortgezet Onderwijs: bovenbouw Voortgezet Onderwijs: onderbouw
Ga naar de aanbieder

Programma's

© 2024 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl