menu

Grimestudio Sandra Kuppens

Mijn expertise is het verzorgen van workshops vanuit een combinatie van twee vakgebieden: Het werk als allround make-up artiest voor theater, film, commercials en fotografie én mijn ervaring als docent beeldende vorming op PO en VO.

Het enthousiasme over de inhoud van mijn werk deel ik graag en het liefst met jonge mensen. Daarom heb ik diverse workshops ontwikkeld die geschikt zijn voor groepen tot 25 leerlingen voor PO en VO. Het aanbod heeft soms het accent op (film)make-up, dan weer op grime of op tatoeages, maar altijd uitdagend, vanuit éigen ontwerpen en nadruk op kleurgebruik en vormgeving. In overleg zijn alle workshops zijn aan te passen op een thema.

Afhankelijk van de gekozen workshop wordt geleerd hoe je een (nep)tatoeage, special effect (wond, blauw oog), masker make-up, fantasiegrime of gedeeltelijke bodypaint maakt.

Daarbij is samenwerken een must, je gezicht/lijf is immers het schilderdoek. Het vereist dat je vertrouwen geeft én kunt ontvangen om tot het mooiste resultaat te komen. Dat blijkt niet moeilijk, want je werkt automatisch met zorg en respect en dat levert hele mooie interacties op! In alle workshops werken de leerlingen zelf met professionele grime, make-up en special effect materialen.

Programma aanbod:

  • Tatoeage maken, nét echt en blijft een paar dagen zitten.

  • Wonden maken, net als in de film.

  • Fantasie make-up of grime: ga los: schilderen op je gezicht of armen.
    Gedeeltelijke Bodypaint, bijvoorbeeld dierenprints op armen en benen.

  • Karaktergrime, kruip in de huid van… (oud maken, science fiction, heksen, monsters).

Goede aanvulling bij de projecten VMBO on Stage en Tilburg’s got Talent. In de praktijk werken achter de schermen van theaters en film zeker zoveel mensen als er voor: decor, belichting, geluid, kostuums én make-up. Over de make-up afdeling vertel ik uit de praktijk en in de workshop maken we de mooiste creaties.

 

Adres
Min. Aalberselaan 16, 5103 BA, Dongen
Telefoon
E-mailsandra@grimestudio.nl
Ga naar de aanbieder

© 2024 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl