menu

Stadsmuseum Tilburg

Stadsmuseum Tilburg is een organisatie die erfgoed verbindt aan identiteit. We hebben geen openbaar gebouw maar komen naar de scholen en andere locaties toe om het verhaal van Tilburg en haar omringende dorpen te vertellen. Dit verhaal doen we aan de hand van voorwerpen, programma’s, publieksactiviteiten en werken nauw samen externe partners. Sandra van Dam is de educatiemedewerker van het Stadsmuseum.

Stadsmuseum Tilburg biedt erfgoededucatie aan in de vorm van maatwerk schoolprogramma’s en sinds 2018 hebben we, in opdracht van gemeente Tilburg, doorlopende leerlijnen erfgoed educatie ontwikkeld. Dat betekent dat we erfgoedlessen aanbieden voor het basisonderwijs. In de nabije toekomst heeft een leerling aan het eind van de basisschool in vijf schooljaren vijf verschillende erfgoedthema’s van gemeente Tilburg meegekregen. Op deze manier willen we de leerlingen kennis laten maken met de geschiedenis en de ontwikkelingen van hun stad of dorp zodat zij meer waardering en belangstelling krijgen voor hun eigen leef-en woonomgeving.

Naast het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen gaat Stadsmuseum Tilburg graag in gesprek met (CMKT)-scholen en dient als adviesorgaan om erfgoed een vaste plek te geven binnen het onderwijs, al dan niet via maatwerk.

Stadsmuseum Tilburg, Kazernehof 75, 5017 EV Tilburg

Adres
Kazernehof 75, 5017 EV, Tilburg
Telefoon
E-mailsandra.van.dam@stadsmuseumtilburg.nl
Activiteit(en)
Workshop
Doelgroep
Primair Onderwijs: onderbouw Primair Onderwijs: middenbouw Primair Onderwijs: bovenbouw
Ga naar de aanbieder

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl