menu
De Kunsten Belicht Beroemde Kunstenaars Als Inspiratiebron

DE KUNSTEN BELICHT, BEROEMDE KUNSTENAARS ALS INSPIRATIEBRON

Kunstenaars onderzoeken, creëren en scheppen nieuwe dingen. Ze zijn vindingrijk en creatief. Ze laten ons verwonderen en over dingen nadenken. Ze laten andere invalshoeken zien en verruimen onze blik. Maak kennis met spraakmakende, betekenisvolle en verrassende kunstenaars uit het heden of het verleden.

De leerlingen kruipen in de huid van een beroemd kunstenaar en leren door te kijken en te ontleden en gebruiken deze kennis als inspiratiebron voor een eigen werk!

We laten ons inspireren door de kunstenaar zelf, de stijlperiode, de gebruikte materialen en technieken en met dit alles creëren we iets nieuws.

Dit kan een tweedimensionaal werk worden, maar ook een driedimensionaal werk. Afhankelijk van de gekozen kunstenaar en de materialen en technieken.

Daarnaast hebben we ook de workshop ‘kunstbeschouwing’, waarin de leerlingen op een speelse wijze, en op verschillende en verrassende manieren, vier kunstwerken beschouwen, onderzoeken en analyseren van vier Europese kunstenaars.

Kortom; een reis door de kunst vol onderzoek, verwondering, leervragen, bewustwording en plezier!

Duur
Advies prijs62,50 euro per uur excl. materialen en reiskosten
Activiteit(en)
Project Workshop
Doelgroep
Primair Onderwijs: bovenbouw Primair Onderwijs: middenbouw Primair Onderwijs: onderbouw Scholing docenten PO Scholing docenten VO Speciaal Basisonderwijs Voortgezet Onderwijs: bovenbouw Voortgezet Onderwijs: onderbouw
Ga naar de aanbieder

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl