menu
Doe Maar Niet

Doe maar niet

‘Doe maar niet’ is een theatrale dansvoorstelling vormgegeven door twee jonge dansmakers; Lara en Lotte.
Het dansduet gaat over grenzen. Grenzen kunnen zien en voelen bij jezelf en in jouw omgeving. Hoe geef je jouw (fysieke) grenzen aan? Waar liggen eigenlijk jouw grenzen? Accepteer jij andermans grenzen?

De ervaring van de eerste twee seizoenen heeft ons, Lara en Lotte, geleerd dat dit thema meer los maakt bij het publiek (en bij onszelf) dan we ooit hadden durven dromen.
Door middel van de voorstelling kunnen namelijk diverse thema’s aangehaald en besproken worden. Denk bijvoorbeeld aan het thema #metoo, seksuele voorlichting, grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik. Of simpelweg het thema ‘relaties’, waarin je leert grenzen te zien, voelen en aangeven in allerlei sociale situaties.

Het publiek wordt meegezogen in een toegankelijk dansduet van 30 minuten dat letterlijk allerlei kanten op gaat. Verschillende emoties vliegen voorbij. Herkenbare relaties en situaties doen zich al dansend voor. Dit opent een reflectief en interactief nagesprek over grenzen die voor de kijker en de leerkracht/hulpverleners zeer waardevol kan zijn.

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar

We spelen voornamelijk voor de bovenbouw van de basisschool, het speciaal onderwijs en het middelbaar onderwijs. Maar ook staan we open voor andere doelgroepen die baat kunnen hebben bij het zien van de voorstelling door over het onderwerp te praten. We hebben bijv. ervaring met het spelen voor een Jeugdinrichting en voor hulpverleners van Jeugdzorg.

Het ‘Doe maar niet’ programma laat je voelen en zet je aan het denken

Deze voorstelling zal daarom invloed hebben op het sociaal en emotioneel bewustzijn van de desbetreffende kijker. Kortom; een cultureel en vooral waardevol programma dat impact maakt.

Opbouw programma:

  • Introductie lesbrief

  • Voorstelling van 30 minuten

  • Interactief nagesprek van 15 minuten

Het programma kan worden uitgebreid met verschillende workshops.

Benodigdheden

  • Speelvlak van minimaal 8 meter diep en 8 meter breed met een dempende ondergrond.

  • Schone ruimte met voldoende zitplekken voor het publiek.

  • Goede muziekinstallatie met aux-aansluiting.

Aanbod op maat?

Neem contact met ons op als je interesse hebt in meerdere voorstellingen. Dan ontvang je een aanbod op maat. We geven maximaal 3 voorstellingen per dag en er mogen maximaal 3 klassen naar een voorstelling komen.

Bekijk onze trailer op YouTube:

https://youtu.be/TBNTuY94OVs

Aanbieder
Duur
Advies prijs€ 650 PO | € 750,- VO
Activiteit(en)
Project Voorstelling Workshop
Doelgroep
Primair Onderwijs: middenbouw Primair Onderwijs: onderbouw Scholing docenten PO Scholing docenten VO Speciaal Basisonderwijs Voortgezet Onderwijs: bovenbouw Voortgezet Onderwijs: onderbouw
Ga naar de aanbieder

© 2024 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl