menu
Linke Soep Die Plastictroep

LINKE SOEP DIE PLASTIC TROEP!

We leven in het plastic tijdperk. Met grote hoeveelheden wordt plastic geproduceerd en met grote hoeveelheden wordt het weer weggegooid. Op straat komen we allerlei afval tegen. En dat afval belandt uiteindelijk allemaal in het milieu. Denk maar aan de plastic soep in onze mooie oceanen.

In deze workshop of schoolbrede project willen we de leerlingen bewust maken van afval in het milieu. Door middel van een PowerPoint, aangepast op de verschillende leerjaren, beleven we een reis door het afval en de gevolgen voor de natuur.

Voor iedere groep hebben we een boeiende workshop. Doen er meerdere groepen mee of wordt het een schoolbreed project dan belichten we het thema vanuit verschillende invalshoeken beeldend, zodat er uiteindelijk een overzichtstentoonstelling ontstaat over de plastic soep en zwerfafval, leerzaam voor de hele school! En niet alleen de kinderen leren hiervan, ook de bezoekers van de expositie, de vaders en de moeders, de opa’s en de oma’s, de vrienden en vriendinnen, enzovoort. Laat de kinderen hen maar inlichten!

Interessante en actuele kunst, een verscheidenheid aan technieken en een diversiteit aan ideeën en resultaten. Afval wordt verheven tot bewustmakende kunst! Weg met die troep, Ik lust geen plastic soep!

Duur
Advies prijs62,50 per uur excl. materialen en reiskosten
Activiteit(en)
Workshop Project
Doelgroep
Primair Onderwijs: bovenbouw Primair Onderwijs: middenbouw Primair Onderwijs: onderbouw Speciaal Basisonderwijs Voortgezet Onderwijs: bovenbouw Voortgezet Onderwijs: onderbouw
Ga naar de aanbieder

© 2023 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl