menu

Kernvoorstellingen

Al vele jaren bundelen De Nieuwe Vorst, Schouwburg Concertzaal Tilburg en CiST de krachten om theaterbezoeken toegankelijk te maken voor alle Tilburgse leerlingen, jong en oud. Door de programmeurs wordt er jaarlijks een prachtige selectie gemaakt voor het onderwijs. Vanuit daar gaan we gezamenlijk op zoek naar verschillende manieren waarop de theaterbeleving door kan werken voor ieder individu. Samen met de gezelschappen, culturele instellingen en kunstvakdocenten in de stad zetten we bij de kinderen en jongeren een beweging in gang van kunstbeleving tot reflectie, naar eigen onderzoek en betekenisgeving. 

Kernvoorstellingen
Binnen Tilburg zijn de kernvoorstellingen inmiddels een bekend begrip; een theatervoorstelling met daaraan gekoppeld vervoer en een betekenisvolle verwerking door een vakdocent in de school. Dankzij de samenwerking tussen alle partners betalen scholen slechts een klein deel van de kosten van dit complete pakket.

In multidisciplinaire teams richten we ons op het ontwikkelen en uitvoeren het van verwerkingsaanbod bij de kernvoorstellingen. Binnen dit aanbod focussen we ons op het ​meemaken. Vanuit het kijken naar de voorstelling worden de leerlingen aangesproken actief te reflecteren op de thematieken van de voorstelling. Dit reflecteren wordt multidisciplinair vormgegeven, waarbij er aandacht is voor het ​zelf vormgeven. De beleving staat centraal. We creëren een uitdagende leeromgeving voor de leerlingen.

Samenwerking:

  • Vakdocenten: samen in een ontwikkel- en uitvoeringsproces.

  • Schouwburg Concertzaal Tilburg, Studio Wonderdag en CiST: procesbegeleiding (afstemming met vakdocenten, bevragen op proces, co-creatie en opdracht).

  • CiST: projectleider, inhoudelijke bewaking in relatie tot het project. (aansluiten bij beleidsdoelen en verantwoording, monitoring en volgen en afstemmen met procesbegeleiding).

© 2022 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg / Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg / info@cist.nl