menu

Anne van den Beuken

Ik ben Anne, een creatieve en expressieve musicalactrice. Ik ben gek op alles dat met theater, dans, muziek en het vertellen van verhalen te maken heeft. Ik wil graag mijn liefde voor musical en het vertellen van verhalen overbrengen op anderen.

Ik heb in verschillende professionele musicalproducties gestaan zoals De Gelaarsde Kat en De Sprookjessprokkelaar van Efteling Theaterproducties. Daarnaast ben ik werkzaam als regisseur, choreograaf en musicaldocent bij verschillende kunstinstellingen. Ik maak zelf voorstellingen en organiseer theaterworkshops op scholen en in bibliotheken.

Waarom kiezen voor de workshops van Anne:

Prikkelen van fantasie

Spelenderwijs leren

Lezen en taal stimuleren

Lekker bewegen

En bovenal plezier!

Workshop: Hoe word ik een musicalster?

Wat is de goede zanghouding? Hoe leer je een dialoog? Hoe kun je zingen en dansen tegelijk?

Een workshop waarin we antwoord krijgen op de vraag: 'Hoe word ik een musicalster?'

De kinderen leren een lied en een dans aan. Met theater wordt het verhaal compleet gemaakt waarin er aandacht is voor onder andere improviseren en incasseren/reageren.

Deze workshop is op maat te maken. Dat wil zeggen dat we vanuit een bepaald thema kunnen werken, dat er meerdere workshops verzorgd kunnen worden in de vorm van een lessenreeks of dat groep 8 goed voorbereid de repetities van de groep 8 musical in kan gaan.

Toelichting competenties en kerndoelen:

De kinderen leren emoties op een non verbale en verbale manier te uiten, hun stemgebruik te vergroten, tekst onthouden, zingen en dansen tegelijk. Anne vindt het belangrijk dat kinderen met respect naar elkaar kijken en luisteren. Na iedere opdracht gaan we in gesprek met elkaar wat we net gezien hebben.

Wat wordt er gevraagd van de leerkracht:

Een actief betrokken leerkracht aan de kant is gewenst, maar voel je vooral uitgenodigd om actief deel te nemen als je dat wilt.

theatrale workshop rondom een boek:

Hoe bewegen Gorgels? Mopper je mee met moppereend? Of vier je de verjaardag mee van Kikker?

Aan de hand van een (prenten)boek vertelt en speelt musicalactrice Anne het verhaal. Een interactieve workshop waarin de kinderen meedoen en het verhaal beleven door zich creatief en bewegend te uiten. Want samen spelen, zingen en dansen we erover. Op deze wijze wil Anne haar liefde voor lezen en verhalen overbrengen op anderen.

Hieronder staan een aantal boeken waar Anne een programma bij heeft uitgewerkt.

Staat een boek er niet tussen? Geen probleem, Anne werkt ook met vraag en aanbod.

- Moppereend

- Kikker viert feest!

- Een huis voor Harry

- Boer Boris gaat naar zee

- Pluk van de Petteflet

- De Gorgels

- Gullivers reizen

Toelichting competenties en kerndoelen:

Aan de hand van geleide fantasie krijgen de kinderen de mogelijkheid om het verhaal zelf vorm te geven in beweging. Daarnaast is er ook de ruimte voor de kinderen om zich te verdiepen in de personages. Dit wordt gestart vanuit beweging maar daaruit zullen woorden en dialogen ontstaan.

Wat wordt er gevraagd van de leerkracht:

Een actief betrokken leerkracht aan de kant is gewenst, maar voel je vooral uitgenodigd om actief deel te nemen als je dat wilt. Uit ervaring weet ik dat kinderen positief aangestoken kunnen worden door het enthousiasme van hun leerkracht.

De leerkracht is vrij om het boek voor de workshop al eens te lezen met de kinderen. Dit is niet noodzakelijk.

Voor de leerkracht die meer wil is, er een begeleidend schrijven waar leuke lesideeën in staan zodat het boek ook na de workshop nog eens beleefd kan worden.

Telefoon
E-mailinfo@letterbelangrijk.nl
Ga naar de aanbieder

Programma's

Interactieve voorstelling ‘Feestje’

Lola en Lulu zijn uitgenodigd voor een feestje van de jarige job. Maar het ziet er nog niet feestelijk uit. Wat heb je nodig voor een feest? Lukt het ze om op tijd klaar te zijn? Met jullie hulp vast wel! Helpen jullie mee?

Educatieve voorstelling ‘En toen…’

Hoe ging het vroeger op scholen? Bestaan er ook vrouwelijke piraten? Waarom droegen mensen vroeger grote witte kragen? Duik met ons mee de geschiedenis in om achter leuke weetjes te komen. Deze educatieve voorstelling is geschikt voor kinderen van 5 t/m 9 jaar. De kinderen nemen actief deel aan de voorstelling die +-35 minuten duurt. Bekijk hier de trailer van 'En toen...'

Interactieve voorstelling ‘De Bullebak’

In deze muzikale theatervoorstelling leren we de vriendelijke Bullebak Bo kennen. Er is iets met Bo aan de hand, maar wat? Hij heeft hulp nodig. Willen Mees en de kinderen hem helpen? Hij leidt hen op tot echte griezels zodat hij het niet alleen hoeft te doen. De kinderen nemen actief deel aan de voorstelling die vol zit met door ons zelf geschreven nummers en komen zo zelf tot een oplossing die Bo goed kan gebruiken. De voorstelling duurt +- 35 minuten.

Interactieve voorstelling ‘Later als ik groot ben word ik…’

Kok, politieagent, dierenarts… Er zijn zoveel beroepen! Weet jij al wat je later worden wil? Ga mee met Coco en leer verschillende beroepen kennen. Deze voorstelling zit vol met originele Letter Belangrijk nummers en is geschikt voor de onderbouw (groep 1 t/m 4)

De Letter Belangrijk Show editie beroepen

We doen mee aan een spelshow. Maar helaas zijn de rest van de deelnemers verhinderd waardoor de spelshow niet door kan gaan. Of toch wel? Met verschillende taalspellen en theatrale opdrachten testen wij samen met de leerlingen hun kennis over beroepen. Welk team gaat er winnen? Deze voorstelling is geschikt voor de bovenbouw (groep 5 t/m 8)

Voorstelling onderbouw Kinderboekenweek (verdere informatie volgt nog)

Deze voorstelling is geschikt voor groep 1 t/m 4

© 2022 CiST Talentontwikkeling & Cultuureducatie Tilburg | Carré 32-38, 5017 JE, Tilburg
KvK: 80473954 | BTW: NL861684473B01 | Bank: NL39RABO0361199708 | info@cist.nl